Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα κρατητήρια Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στα κρατητήρια της Α.Δ. Ρεθύμνου

- Σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση των εργασιών
-Θα πραγματοποιηθούν εργασίες βαψίματος στο αστυνομικό μέγαρο

7/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μια διαφορετική εικόνα αντικρίζει κανείς σήμερα στα κρατητήρια της ΑΔ Ρεθύμνου. Η αφόρητη δυσοσμία και γενικότερα οι άθλιες συνθήκες στις οποίες κρατούνταν οι φυλακισμένοι ,αποτελούν πλέον παρελθόν. Και αυτό διότι παρά τις καθυστερήσεις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στα κρατητήρια της ΑΔ Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση είχε εγκρίνει ένα κονδύλι της τάξεως των 10 χιλιάδων ευρώ για να πραγματοποιηθούν οι στοιχειώδεις αυτές παρεμβάσεις.

"Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, ανακατασκευάσθηκαν όλες τις τουαλέτες ,μπήκαν νέα είδη υγιεινής, πλακοστρώθηκε όλος ο χώρος των κρατητηρίων , βάφτηκαν τα ταβάνια, οι τοίχοι, τα κάγκελα, επισκευάστηκαν τα στέγαστρα και φέραμε τα κρατητήρια σε μια κατάσταση που πιστεύουμε ότι είναι ανεκτή για αυτούς που είναι μέσα", σημειώνει ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, Παναγιώτης Καπελώνης.

Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου έχει εγκρίνει και ένα άλλο κονδύλι της τάξεως των 20.000 χιλιάδων ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εκ νέου άλλος διαγωνισμός για να βρεθεί ο ανάδοχος εργολάβος που θα πραγματοποιήσει τις επιμέρους εργασίες αποκατάστασης στα κρατητήρια Ρεθύμνου. Αξίζει να σημειωθεί πως για το κονδύλι των 20 χιλιάδων ευρώ περίπου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άλλος διαγωνισμός, καθώς δεν προβλέπεται βάση και νόμου να κάνει ο ίδιος ο εργολάβος και αυτές τις εργασίες, μπορεί μόνο αν το θελήσει και ο ίδιος να συμμετέχει.

Τώρα από το κονδύλι των 20 χιλιάδων ευρώ που έχει εγκριθεί για τις εργασίες στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθούν εργασίες βαψίματος στο αστυνομικό μέγαρο. Το έργο θα αρχίσει να υλοποιείτε σε ένα μήνα εφόσον περάσουν οι απαραίτητες προθεσμίες.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία