Το γραφείο Δημάρχου Συβρίτου απαντά στην επιστολή Μανογιαννάκη.

Εκτύπωση

Το γραφείο Δημάρχου Συβρίτου απαντά στην επιστολή Μανογιαννάκη.

Σήμερα λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από το Δήμο Συβρίτου και ειδικώτερα από το γραφείο Δημάρχου, όπου εμφανώς ενοχλημένος ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πετρακάκης προσπάθησε να απαντήσει στην θέση που έλαβε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Μειοψηφίας κ. Γιώργης Μανογιαννάκης με επιστολή  που κυκλοφόρησε δια του Τύπου.

7/08/09 (15.00)

Ο κ. Πετρακάκης δίνει τη δική του οπτική στις θέσεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Συβρίτου.
Η "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" προσφέροντας πάντα τη θέση στον "Αντίλογο" δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή του Δημάρχου.
Σε κάθε περίπτωση όμως οι καταγγελίες του κ. Μανογιαννάκη ελέγχονται  από μια μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε η εφημερίδα μας σχετικά με τα ζητήματα που ο ίδιος θίγει αναλυτικά.

Ακολούθως ο κείμενο της επιστολής του Γραφείο του Δημάρχου. 

"Με αφορμή το προχθεσινό δημοσίευμα του κ. Μανογιαννάκη εξεδόθει από το Γραφείο Δημάρχου η παρακάτω ανακοίνωση.
Στις 04-08-09 ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης σε συνέντευξη τύπου προς τα Μ.Μ.Ε. παρουσίασε το έντυπο υλικό ( Λεύκωμα, Τουριστικός Οδηγός, Χάρτες κ.λ.π.) που εξέδωσε ο Δήμος με στόχο την προβολή και ανάδειξη της περιοχής.

Στην ίδια συνέντευξη ανακοινώθηκε και το φετινό Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, όπου μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνει και εκδήλωση στο κτήμα "ΠΑΝΑΚΡΟΝ" για τις Αμαριώτικες παραδοσιακές γεύσεις με στόχο την ανάδειξη και διατροφική αξία των Τοπικών προϊόντων.
Την επόμενη μέρα με ένα σχεδόν υστερικό δημοσίευμα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Μανογιαννάκης επιτέθηκε κατά πάντων, αλλά κυρίως κατά του κ. Δημάρχου, με αναλήθειες και φραστικούς παραλογισμούς, δυσφημώντας πέρα των άλλων τον τόπο του.

- Το έντυπο υλικό, που με πολύ κόπο επιμελήθηκε η Δημοτική Αρχή και που θα μοιράζεται σε τουριστικά γραφεία, φορείς και επισκέπτες και πλούσιο είναι και πρωτότυπο και έτυχε ευμενέστατων σχολίων.
- Η έναρξη της λειτουργίας του Τουριστικού συγκροτήματος "ΠΑΝΑΚΡΟΝ" στη Σχολή Ασωμάτων χαροποιεί όλους τους Αμαριώτες, αφού δίνεται πλέον η δυνατότητα για εστίαση και διαμονή σε ένα μοναδικά εξαίσιο περιβάλλον σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
- Οι φετινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη διαρκή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για πολιτιστική δημιουργία και ανάδειξη της κουλτούρας και της παράδοσης της περιοχής μας, προσφέρουν κάτι το ξεχωριστό.
Προς τι λοιπόν η οργή του κ. Δημοτικού Συμβούλου για αυτές τις ενέργειες του Δήμου.

Αλλά όταν με απίστευτη θρασύτητα έχει προχωρήσει και παλαιότερα σε σοβαρότερα ατοπήματα, δεν μας εκπλήσσουν τα τελευταία του καμώματα. 
Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αδυνατεί να λειτουργήσει στα φυσιολογικά πλαίσια και να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο.
Το Αμάρι πάντως θα πρέπει να αντιληφθεί δεν σβήνει, όπως προαναγγέλλει και τιτλοφορεί στο "περισπούδαστο" άρθρο του.
Αυτό που φαίνεται να σβήνει είναι η ελπίδα του να υπερβεί την απομόνωση και τη δεινή του θέση, που με τις πρακτικές του έχει περιέλθει.

Αγία Φωτεινή 7-8-09
Από το Γραφείο Δημάρχου
"

Σχολιασμός "Ρ.Α."
Σε μια προσπάθεια να αποδώσουμε ακριβοδίκαια την ορθή διάσταση θα πρέπει να τονίσουμε κάποια πράγματα που διαπιστώνουμε στο κείμενο της επιστολής του Γραφείου Δημάρχου.

Καταρχήν ο κ. Μανογιαννάκης επικοινώνησε με την εφημερίδα μας για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε, μια εβδομάδα νωρίτερα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος στην ΤΕΔΚ,  επομένως είναι άδικο να λέγεται ότι ο Επικεφαλής της Δημοτ. Μειοψηφίας αποφάσισε να εξαπολύσει επίθεση μια μέρα μετά τις Δημαρχιακές τουριστικές δηλώσεις.
 
Από την άλλη το Γραφείο Δημάρχου αναφέρεται στο έντυπο τουριστικό υλικό που παρουσίασε στην ΤΕΔΚ ο Δήμαρχος, ως απάντηση στις συγκεκριμένες καταγγελίες του κ. Μανογιαννάκη που αφορούν ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.
Το θέμα ήταν πάντα η ακαταλληλότητα του τουριστικού συγκροτήματος "ΠΑΝΑΚΡΟΝ"  και τα χρήματα που έχουν όπως ο ίδιος κατηγορεί, δαπανηθεί σε άγνωστα για την αντιπολίτευση θέματα καθώς επίσης και ο τρόπος χρήσης του Ταμείου του ΧΥΤΑ (ΑΜΑΡΙ ΑΕ) και όχι το πως παρουσίασε προχθές ο Δήμαρχος τα έντυπα που εκδόθηκαν και που κατά γενική ομολογία ήταν σαφώς άξια.

Επίσης εμείς θα θέλαμε από το κ. Δήμαρχο να απαντήσει στις κατηγορίες Μανογιαννάκη που κάνουν λόγο για την παράνομη εκδίωξη του "Συνδέσμου Δήμων Συβρίτου & Κουρητών" από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. όταν ο εν λόγω Σύνδεσμος είναι γνωστό ότι κατέχει το μεγαλύτερο πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Ανώνυμη Εταιρία, ύψους 49% και εκ νόμου θα έπρεπε να μετείχε σε αποφάσεις και συμβούλια.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μανογιαννάκης ζητάει επίσης σαν αντιπολίτευση, πλήρη ενημέρωση στα οικονομικά ζητήματα που αφορύν τον ΧΥΤΑ και το "ΠΑΝΑΚΡΟΝ".
Παραθέτουμε αντίγραφο των σημείων όπου ο κ. Μανογιαννάκης αναφέρει το τι ακριβώς αξιώνει συγκεκριμένα διότι ... η "επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως"!

================================================================

"Τα θέματα που πρέπει να μας γνωρίσουν" είπε ο κ. Μανογιαννάκης είναι :

  1. Ύψος πίστωσης για την επέκταση του ΧΥΤΑ.
  2. Έργα ολοκληρωμένα και έργα σε εξέλιξη στο χώρο του ΧΥΤΑ.
  3. Απασχολούμενο προσωπικό, σχέση εργασίας και βέβαια - αποδοχές. 
  4. Αλληλογραφία σχετική με τις εξελίξεις του προστίμου από την Υγειονομική Υπηρεσία της Νομαρχίας.
  5. Πλήρη και λεπτομερή ανάλυση "Εσόδων - Εξόδων" από τη διαχείριση των απορριμμάτων του νομού.
  6. Προφορική ενημέρωση στην έδρα της Αμάρι ΑΕ.

Δυστυχώς η Αμάρι ΑΕ απαξιεί να απαντήσει στον επικεφαλής της μειοψηφίας....

================================================================

Έχουν στείλει επιστολές όπου τα ζητάνε και εγγράφως μιας και έχουν σαν δημοτική μειοψηφία είναι επίσης ξεκάθαρο ότι έχουν το δικαίωμα.

Εμείς λοιπόν μετά από όλα αυτά και με βαθύ το αίσθημα του να είμαστε ακριβοδίκαιοι πάνω από όλα, διαπιστώνουμε ότι το γραφείο του Δημάρχου δεν δίνει κάποια συγκεκριμένη απάντηση στα "επί τω πρακτέω" και προτείνουμε τα κυρίως σημεία της επιστολής Μανογιαννάκη να απαντηθούν από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Πετρακάκη και όχι από το "γραφείο του" επί της ουσίας για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Εκ της Συντακτικής Ομάδας.

Υ.Γ. Η επιστολή του Δήμου Συβρίτου (Γραφείο Δημάρχου) εστάλει ηλεκτρονικά (e-mail) στις 13.43 το μεσημέρι, επομένως ήταν αδύνατο να συμπεριληφθεί στην έντυπη εφημερίδα μας η οποία τυπώθηκε σε pdf χθές το απόγευμα και βρέθηκε επι πιεστηρίου νωρίς το πρωί.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία