Φλωρεντινή Τραγωδία

Εκτύπωση

Φλωρεντινή Τραγωδία
Το τίμημα της πλεονεξίας ένα θεατρικό έργο ξεχωριστό και ιδιαίτερο θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τέλη Αυγούστου στο Θέατρο Ερωφίλη στο κάστρο της Φορτέτζας.
Η Εταιρεία Τέχνης και Πολιτισμού ΕΙΔΟΜΕΝ Ρεθύμνου, έχοντας θέσει ψηλά τον πήχη των καλλιτεχνικών της δραστηριοτήτων, μας υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία και μας καλεί στην πρεμιέρα του έργου που θα γίνει στις 31 Αυγούστου 2009 και ώρα 21:00, για να παρακολουθήσουμε από κοντά το τελευταίο θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, στο οποίο όμως δεν παύει να διαφαίνεται το μοναδικό στυλ γραφής του εξαίρετου Ιρλανδού συγγραφέα.

Σε ένα σκηνικό που θα μπορούσε να είναι και σημερινό, η σκηνοθέτης του έργου Ελένη Δάγκα και οι ηθοποιοί Γιώργος Ξενικάκης, Θεώνη Κουτσουνάκη, Αντώνης Παλιεράκης, και Ειρήνη Μοσχάκη αναζήτησαν ομαδικά τα μεγάλα νοήματα που κρύβονται πίσω από τις προσεκτικά διαλεγμένες λέξεις που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας.
Εχοντας πάντα στο μυαλό τους,  να αναδείξουν τον έρωτα, το θάνατο, την πλεονεξία, τη ματαιοδοξία και την απιστία, έννοιες  που προβληματίζουν τον άνθρωπο απ αρχής του κόσμου, όπως επιθυμούσε ο ίδιος ο συγγραφέας να τις αναδείξει, τοποθετώντας τις σε συγκεκριμένο τόπο τη Φλωρεντία πριν μερικούς αιώνες.
Αναλύοντας το κείμενο λέξη προς λέξη έψαξαν την ουσία του.
Μέσα από τη δική τους αναζήτηση, ανέδειξαν νέες πτυχές και καινούριες προεκτάσεις των εννοιών, ξεχώρισαν το διπλό παιχνίδι που παίζουν οι ήρωες του έργου, ανακάλυψαν τον συγγραφέα μέσα από το έργο του. 
Έφεραν το έργο ποιο κοντά στα μέτρα της ελληνικής πραγματικότητας κάνοντας το ποιο οικείο για τους θεατές χωρίς όμως να αλλάξουν το ύφος και τους στίχους του. Έπαιξαν με τα μυστικά του έργου. Βούτηξαν στα μοιραία λάθη των ηρώων του. Αποκάλυψαν τα θανάσιμα αμαρτήματα, της πλεονεξίας και τις ματαιοδοξίας που είναι οι κινητήριοι μοχλοί της δράσης.
Είναι σίγουροι ότι μέσα από αυτήν την ομαδική αναζήτηση έφτασαν τελικά να  δικαιώσουν όλες τις προσδοκίες  τους και μας προκαλούν να δούμε το έργο μέσα από τη δική τους ματιά.

Ραντεβού στις 31 Αυγούστου στο Κάστρο της Φορτέτζας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία