Στον ''αέρα'' η επέκταση του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Στον "αέρα" η επέκταση του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου 


Αναβρασμός επικρατεί στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει στο κτίριο της επέκτασης του νοσοκομείου.

5/08/09
της Μαρίας καλογεράκη
Ρεπορτάζ: Βασίλης Κασιμάτης

Αν και υπήρχε ένας εντατικός ρυθμός εργασιών από τους εργολάβους ώστε να παραδοθεί το κτίριο αρχές καλοκαιριού, οι πιστώσεις της εθνικής συμμετοχής, ποσό το οποίο ανέρχεται στις 660.000 ευρώ περίπου και αποτελεί την συμμετοχή του νοσοκομείου στο εν λόγω έργο που χρηματοδοτείται από το 3ο ΚΠΣ, δόθηκε εν μέρη στον εργολάβο.

Πιο συγκεκριμένα ο εργολάβος υποστηρίζει ότι το αρμόδιο υπουργείο του οφείλει ακόμα το ποσό των 26 χιλιάδων ευρώ, και δεν θα ολοκληρώσει τις εργασίες αν δεν του δοθεί το ποσό αυτό.

"Ο εργολάβος αυτή τη στιγμή λέει ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο της τάξης των 26.000 ευρώ, το οποίο δεν του έχει καταβληθεί για την ήδη υφιστάμενη εργολαβία.
Πέραν από αυτό όμως το πρόβλημα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα"
, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου, Αντώνης Φουρναράκης.
Την ίδια ώρα στο έργο της επέκτασης πρέπει να γίνουν επιμέρους εργασίες , οι οποίες ωστόσο ούτε προβλέπονται αλλά ούτε υπάρχουν και εξασφαλισμένες πιστώσεις για να γίνουν. Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος επισημαίνει πως θα πρέπει να μεταφερθεί τουλάχιστον το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νέο κτίριο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο, από καλή θέληση και μόνο του εργολάβου.

"Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει καλή θέληση και από την πλευρά της ΔΕΠΑΝΟΜ και από του εργολάβου , για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ,σε ότο αφορά τους χώρους γιατί έχουμε μπροστά μας αυτήν την πανδημία, που λέγεται νέα γρίπη.
Να επισημάνω όμως για ακόμα μια φορά ότι είμαστε "ακέφαλοι"  χωρίς διοικητή και διοικητικό συμβούλιο, και επομένως στο νοσοκομείο δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις".

Έντονότατο λοιπόν διαφαίνεται να είναι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από τη ξαφνική αποκοπή του νεοπροσληφθέντος Διοικητή κ. Μιχ. Κωνσταντάκη, ο οποίος αφού αρχικά έγινε γνωστή η προ διμηνίας τοποθέτησή του στο Νοσοκομείο και μέσω της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με προεδρικό διάταγμα, εντούτοις "κόπηκε" ξαφνικά και μετά από 4 μόνο ημέρες από τη δημοσιοποίηση της, από "εξωγενή" παρέμβαση και έκτοτε αλαλλούμ...

Εν τω μεταξύ όπως σε όλα σε νοσοκομεία της χώρας έτσι και στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου ασκούνται πιέσεις για ύπαρξη ξεχωριστών χώρων στις μονάδες εντατικής θεραπείας και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών λόγω της νέας γρίπης.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία