Ορατός ο κίνδυνος της διπλοβάρδιας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Εκτύπωση

Ορατός ο κίνδυνος της διπλοβάρδιας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Μετά από δεκαπέντε χρόνια περίπου είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος της διπλοβάρδιας στις σχολικές μονάδες του νομού.

5/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Και αυτό διότι το μαθητικό δυναμικό του νομού αυξάνεται συνεχώς, πολλά σχολεία της ενδοχώρας ολιγοθέσια κλείνουν και άλλα αναβαθμίζονται χωρίς τις προδιαγραφές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, με αποτέλεσμα οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία της πόλης.

Ένας ακόμα παράγοντας σύμφωνα με την αρμόδια αντινομάρχη, κ.Γιάννα Κεφαλογιάννη, είναι το γεγονός ότι εδώ και 20 χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί είτε γυμνάσιο είτε λύκειο στην πόλη του Ρεθύμνου.

"Η νομαρχία Ρεθύμνου βλέποντας πραγματικά αυτό το πρόβλημα προσπαθεί, χωρίς την κρατική βοήθεια που εμείς θα θέλαμε, δηλαδή την απαιτούμενη χρηματοδότηση, για να δούμε τι θα γίνει με την κατασκευή γυμνασίου και λυκείου στην πόλη αλλά και στην περιφέρεια για να αποσυμφωρηθούν τα λύκεια στο νομό".

Ο προγραμματισμός της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι τον επόμενο χρόνο να έχει κατασκευαστεί το αθλητικό γυμνάσιο και λύκειο ενώ σύντομα θα προκυρηχτεί η προμελέτη για το γυμνάσιο και λύκειο Ατσιπόπουλου.

Επιπλέον ο δήμος Αρκαδίου το επόμενο διάστημα θα προκηρύξει την μελέτη για την κατασκευή του μουσικού γυμνασίου, το οποίο θα χτιστεί σε οικοπεδική έκταση στου σταυρωμένου. Στην ενδοχώρα στο γυμνάσιο της Κοξαρές στο δήμο Φοίνικα θα κατασκευαστούν τρεις ακόμα αίθουσες. 

"Η δευτεροβάθμια θεωρεί ότι θα αποφύγουμε την διπλοβάρδια και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή όμως θα γίνουν συζητήσεις και συσκέψεις με την δευτεροβάθμια και με την εκπαιδευτική κοινότητα , γιατί είναι πολύ άσχημη η κατάσταση να πάμε σε δεύτερη βάρδια", τονίζει η κ. Κεφαλογιάννη.

Τώρα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα πράγματα είναι καλύτερα. Δύο νέα σχολεία το 14ο δημοτικό και το 5ο νηπιαγωγείο στην περιοχή της Καλλιθέας θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά ενώ η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση προγραμματίζει την κατασκευή και άλλων σχολικών μονάδων όχι μόνο στην πόλη του Ρεθύμνου αλλά και στην ενδοχώρα.

"Εντός των ημερών προκυρήσσονται τρεις αίθουσες για το 7ο δημοτικό και μια αίθουσα στην Επισκοπή. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που γίνεται και θα υλοποιηθεί σύντομα από την νομαρχία", υπογράμμισε η αρμόδια αντινομάρχης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία