Μαρκογιαννάκης... τα έδωσε στην Όλγα.

Εκτύπωση

Μαρκογιαννάκης... τα έδωσε στην Όλγα.

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έλαβε απάντηση στην από 3/7/09 ερώτηση της προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την ενίσχυση και τον λοιπό εξοπλισμό των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Νομού Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη επιδιώκεται συνεχώς η αναβάθμιση, ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την πληρέστερη εκπλήρωση της αποστολής τους προς εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια σύγχρονη Αστυνομία.

Ειδικότερα ο κ. Υπουργός αναφέρει στην απάντηση του, ότι στα πλαίσια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών και των μέσων του Σώματος, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εφοδιασμό των Υπηρεσιών με τον αναγκαίο σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπως οχήματα, τεχνικά-τηλεπικοινωνιακά μέσα, υλικά οπλισμού ατομικής προστασίας και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο σε μέσα και εφόδια για την εκτέλεση της αποστολής τους.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν χορηγηθεί και στα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου συνολικά 22 οχήματα, διαφόρων τύπων και κατηγοριών, εκ των οποίων τα 8 χορηγήθηκαν την τελευταία τετραετία. Επιπλέον στις ίδιες υπηρεσίες, κατά την τελευταία διετία, χορηγήθηκε σε ικανοποιητικό αριθμό ατομικός και ομαδικός σύγχρονος οπλισμός, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ανιχνευτές μετάλλων, επαναφορτιζόμενοι φανοί και άλλο χρήσιμο υλικό.

Στο μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την προμήθεια οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών, καθώς και εξειδικευμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού όπως κάμερες θερμικής απεικόνισης, διόπτρες ημέρας και νυκτερινής παρατήρησης, συσκευές ελέγχου πλαστότητας εγγράφων και διαφόρων τύπων αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία θα διανεμηθούν στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και βέβαια στις αντίστοιχες του Ρεθύμνου σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σε ό,τι δε αφορά την αντικατάσταση των ελαστικών των υπηρεσιακών οχημάτων, σημειώνεται ότι αυτή πραγματοποιείται από το ελεύθερο εμπόριο κατόπιν εγκρίσεως της απαιτούμενης πίστωσης από το Αρχηγείο της Αστυνομίας και εφόσον δεν υφίστανται κατάλληλα ελαστικά στα αποθέματα της υπηρεσίας. Η δε πραγματοποίηση των προγραμματισμένων απαιτούμενων συντηρήσεων και υπηρεσιακών οχημάτων γίνεται βάσει των βιβλίων συντηρήσεων του κατασκευαστή και πάλι κατόπιν εγκρίσεως της σχετικής πίστωσης.

Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι το υπουργείο ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ως προς τον εξοπλισμό των ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και επιδιώκει τη συνεχή αναβάθμιση και ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής τους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία