Ο Δήμος Συβρίτου νοσεί βαριά... του Γ. Μανογιαννάκη

Εκτύπωση

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΒΡΙΤΟΥ ΝΟΣΕΙ ΒΑΡΙΑ...

Το Αμάρι σβήνει.

5/08/09

Ο Επικεφαλής του Δημοτικής μειοψηφίας στο Δήμο Συβρίτου κ. Γιώργης Μανογιαννάκης απέστειλε σήμερα επιστολή προς τα Μ.Μ.Ε. & τη εφημερίδα μας σχετικά με αυτά που ακούγονται τελευταίως για την άσχημη εικόνα της Δημοτικής Αρχής. Κατόπιν επικοινωνήσαμε με τον κ. Μανογιαννάκη ο οποίος μας αποκάλυψε στοιχεία και ζητήματα τα οποία σαφέστατα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Ο κ. Μανογιαννάκης μας είπε ότι καταλογίζει σωρεία λαθών παραλήψεων και παρανομιών στη Δημοτική αρχή, την οποία και θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη για το ότι το Αμάρι έχει μαραζώσει τα τελευταία χρόνια έναντι άλλων δήμων που ευημερούν, όπως αυτών των Δ. Λάμπης, Ρεθύμνου. κλπ.
Ας μην ξεχνάμε όπως μας είπε παραδειγματικά, ότι ο Δήμαρχος Λάμπης κ. Ταταράκης κατόρθωσε με σωστό προγραμματισμό και μεθόδευση να αποσπάσει από το Υπουργείο ποσό που ξεπερνούσε το κονδύλι που εκπονήθηκε για την αγροτική ανάπτυξη των Δήμων, αφού κατάφερε να λάβει και "τα ρέστα" των Δήμων που αμέλησαν να μεριμνήσουν.
"Ας αναρωτηθούν οι Δημότες Συβρίτου γιατί δεν έλαβε ο Δήμος Συβρίτου τίποτα", μας είπε ο επικεφαλής της Δημοτικής μειοψηφίας.

Ακολούθως το κείμενο της επιστολής Μανογιανάκη:

"Kατά καιρούς οι παρεμβάσεις μας διά του τύπου για τα τεκταινόμενα στο δήμο Συβρίτου δεν είναι μόνο θεμιτή αλλά και απαραίτητη.
Ο δημότης πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει στο Δήμο, πρέπει να ξέρει, αν η εντολή που έδωσε δια της ψήφου του στη Δημοτική αρχή, απέδωσε ή όχι.

Άραγε όλο αυτό το διάστημα πραγματώθηκαν οι προσδοκίες του στο Δήμο Συβρίτου
του Γιώργη
Μανογιαννάκη
.
Επικεφαλής της
Δημοτικής μειοψηφίας
για ένα καλύτερο αύριο;
Η βελτίωση των δομών, η οδοποιία του δημοτικού και αγροτικού δικτύου, η επέκταση της άρδευσης, η αναβάθμιση της ύδρευσης, η τόνωση και προβολή της τοπικής οικονομίας, η παρέμβαση για τη προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, η διαχείριση των οικοδομικών πλεονασμάτων, η δυναμική παρέμβαση για την οριστική λύση του αποχετευτικού προβλήματος που κακοποιεί και μολύνει το περιβάλλον.
Όλα τα ανωτέρω είναι φλέγοντα ζητήματα που τίθεται σοβαρά το ερώτημα αν έχουν πραγματοποιηθεί έστω και στο χαμηλότερο ποσοστό, οι προαναγγελθείσες εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής .

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Συβρίτου ίσως να είναι οι φτωχότερες των άλλων δήμων.
Μόλις στις 28 Ιουλίου πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Μα γιατί τόση προχειρότητα;

Η ενημέρωση, η δημοκρατία, η νομιμότητα, έχουν τρωθεί βάναυσα, από τη Δημοτική Αρχή, με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου Συβρίτου, κυρίου Μιχάλη Πετρακάκη. Ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μειοψηφίας, έχω ζητήσει κατ επανάληψη να μου γνωρίσουν εγγράφως (27 Απριλίου και 22 Ιουλίου), και δια μέσω του δημοτικού συμβουλίου ( 16 Ιουνίου), στοιχεία σχετικά με τις δραστηριότητες της ΑΜΑΡΙ ΑΕ, στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μου.
Τα θέματα που πρέπει να μας γνωρίσουν είναι :

  1. Ύψος πίστωσης για την επέκταση του ΧΥΤΑ.
  2. Έργα ολοκληρωμένα και έργα σε εξέλιξη στο χώρο του ΧΥΤΑ.
  3. Απασχολούμενο προσωπικό, σχέση εργασίας και βέβαια - αποδοχές. 
  4. Αλληλογραφία σχετική με τις εξελίξεις του προστίμου από την Υγειονομική Υπηρεσία της Νομαρχίας.
  5. Πλήρη και λεπτομερή ανάλυση "Εσόδων - Εξόδων" από τη διαχείριση των απορριμμάτων του νομού.
  6. Προφορική ενημέρωση στην έδρα της Αμάρι ΑΕ.

Δυστυχώς η Αμάρι ΑΕ απαξιεί να απαντήσει στον επικεφαλής της μειοψηφίας, που η παράταξη του, αν δεν υπήρχε το «διαφθορείο» των μεταδημοτεύσεων στις προηγούμενες εκλογές, θα ήταν δημοτική αρχή. Θυμίζουμε ότι η διαφορά ήταν μόλις 64 ψήφοι.

Ο κύριος Δήμαρχος θα απαντήσει στο Δημότη πόσο στοίχισε συνολικά το τουριστικό-ξενοδοχειακό έργο "Πάνακρον" για το οποίο τόσα και τόσα έχουν ακουστεί;
Θα απαντήσει επιπροσθέτως ποια είναι ή χρήση του; Ξενοδοχείο ή χώρος δεξιώσεων για γάμους & βαπτίσεις;
Ασυμβίβαστα αυτά τα δύο!
Θα πέφτουν μπαλωθιές την ώρα που στα δωμάτια θα κοιμούνται Ευρωπαίοι τουρίστες, οι οποίοι θα έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα για να έλθουν στο Αμάρι για Αγροτουρισμό και ησυχία;
Θα οχλούνται έως το πρωί από τη δυνατή μουσική, όταν θα έχουν έρθει αναζητώντας στιγμές ηρεμίας;
Αν ήθελαν φασαρία και "ψευτοφολκλόρ" θα πήγαιναν στα Μάλια ή στο Φαληράκι της Ρόδου.
Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι για αυτό που τυχόν εμείς μπορεί και να είμαστε και περήφανοι, κάποιοι άλλοι λαοί σε καμία περίπτωση δε το δέχονται. Πρέπει να κατανοήσουν και πάλι ορισμένοι ότι ο τρόπος λειτουργείας ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος διέπεται από κανόνες οι οποίοι σε καμία επίσης περίπτωση δεν διαφαίνεται να έχουν θεσπιστεί στο "ΠΑΝΑΚΡΟΝ". Πισίνες και αθλοπαιδιές λίγα μόνο μέτρα μπροστά από τις πόρτες των δωματίων καθιστούν ως επιεικώς ερασιτεχνική την αρχιτεκτονική χωροθέτηση.
Μήπως τελικά θα διασυρθούμε διεθνώς;

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν με μια γρήγορη ματιά, δικαιολογούν τα έργα που έγιναν τελικά στην τουριστική μονάδα της Σχολής Ασωμάτων ("ΠΑΝΑΚΡΟΝ");
Θα μας δώσει λόγο η ΑΜΑΡΙ Α.Ε. τι έγινε με τα 500 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα αποθηκών που εσφαλμένα είχαν δομηθεί και κατασκευασθεί όπου και τελικώς αναγκάστηκαν κατόπιν πολεοδομικού ελέγχου, να τα γκρεμίσουν;
Χρήματα του δημότη Συβρίτου δαπανήθηκαν και τελικώς πετάχτηκαν στα σκουπίδια λόγω της προχειρότητας.
Ο διαγωνισμός που μετά από πιέσεις έγινε, γιατί απέβη άγονος ενώ στην αρχή μας έλεγαν ότι είχαν αρκετές προτάσεις από σοβαρούς επενδυτές;
Μήπως οι όροι ήσαν απαράδεκτοι για να αποβεί σκοπίμως άγονος ο διαγωνισμός με σκοπό την εκμετάλευσή της από την ίδια την εταιρία ΑΜΑΡΙ Α.Ε. η οποία όμως ουδεμία γνώση επί του τουριστικού αντικειμένου κατέχει;
Γιατί αφού απέβη άγονος, δεν επαναλήφθηκε ο διαγωνισμός με άλλους όρους, ηπιότερους αυτή τη φορά;  

Ποιος ανέλαβε έμμισθος διευθυντής στο «Πανάκρον»;
Με τι προσόντα; Αυτά του απλού γεωπόνου, για τουριστική επιχείρηση;
Ανάδοχο φορέα ζητούσαμε - καταρτισμένο επενδυτή δηλαδή,... έμμισθο "κηπουρό" τελικά διορίσανε!!
Μήπως βρέθηκε τελικά ο "κατάλληλος" άνθρωπος ο οποίος τυχόν εν αγνοία του θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του ατασταλίες και άλλα "ψηφοθηρικά" της διαδημοτικής επιχείρησης.
Ποιες είναι οι αποδοχές του; 
Εν τέλει, θα εξηγήσει ο Δήμαρχος κ. Πετρακάκης  στο δημότη Συβρίτου γιατί θεωρούν την ΑΜΑΡΙ ΑΕ "μαγαζάκι" τους, για το οποίο αρνούνται επίμονα να συζητήσουν και να λογοδοτήσουν;
Γιατί ο "Σύνδεσμος Δήμων Συβρίτου-Κουρητών" με πρόεδρο το κ. Ιωάννη Λύτινα και ο οποίος Σύνδεσμος κατέχει το 49%, έχει εκδιωχθεί παράνομα από το Δ.Σ. της επιχείρησης (ΑΜΑΡΙ Α.Ε.) καθιστώντας παράνομο το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο, τις ενέργεις και αποφάσεις που λαμβάνει;
Θυμίζουμε επίσης ότι ο Σύνδεσμος κατέχει το 49% όταν οι άλλοι δύο εταίροι κατέχουν:
Δήμος Συβρίτου: 27% και Δήμος Κουρητών: 24%. Επομένως κάνουμε λόγο για ένα Σύνδεσμο με το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών στην ανώνυμη εταιρία. Και όμως....!!

Που θα λογοδοτήσουν; Αγνοούν ότι στις τραγωδίες ακολουθεί η κάθαρση;

Ίσως η μόνη και απλή ερώτηση που αρμόζει σήμερα είναι η εξής:
Ας μας πει με απλά λόγια ο Δήμαρχος τι έχει κάνει επί τρεις τετραετίες στο Δήμο μας.
Ας μας δώσει ένα καλό λόγο για τον οποίο δικαίως κρατά το Δημαρχιακό αξίωμα!

Μετά από όλα αυτά το καλύτερο που έχει να κάνει Δήμαρχος, είναι να παραιτηθεί.
Να παραιτηθεί για να απαλλαχθεί ο δήμος από τη αντιδημοκρατική, παράνομη, αδιαφανή και οπισθοδρομική πορεία η οποία αποδεδειγμένα και δια γυμνού οφθαλμού, κρατά σε βαθύ σκοτάδι την περιοχή μας επί τρεις ολόκληρες τετραετίες.

Με τιμή

Μανογιαννάκης Γιώργης
Επικεφαλής της Δημοτικής Μειοψηφίας
Τηλ 6936584333 - 28330 22532 - 28210 75697
"


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία