Επίσκεψη του κ.Λαμπίρη στο Δ.Δ. Αϊμονα και στον οικισμό Λιβάδας του Δ.Δ. Αξού του Δ.Κουκούλωνα

Εκτύπωση

Επίσκεψη του κ.Λαμπίρη στο Δ.Δ. Αϊμονα και στον οικισμό Λιβάδας του Δ.Δ. Αξού του Δ.Κουκούλωνα

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Aϊμονα και τον οικισμό Λιβάδας του Δημοτικού Διαμερίσματος Αξού, του Δήμου Κουλούκωνα, επισκέφθηκε την Πέμπτη 30.07.09 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλίας Λαμπίρης.  

Στη  διάρκεια της επίσκεψης του συνομίλησε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και η ελλιπής συγκοινωνιακή σύνδεση με το αστικό κέντρο φάνηκε ότι ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους κατοίκους του Δ.Δ. Aϊμονα.

Άλλα προβλήματα που επισημάνθηκαν εκ μέρους των Δημοτών αφορούν την διάθεση των αγροτικών τους προϊόντων, καθώς οι τιμές είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα  και δεν καλύπτεται ούτε καν  το κόστος παραγωγής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ελλιπούς υγειονομικής περίθαλψης, αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν, ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στο Κ.Υ Ανωγείων μια και ο αγροτικός γιατρός στην καλύτερη  των περιπτώσεων τους επισκέπτεται μια φορά τον μήνα.

Όπως και στο προηγούμενο Δ.Δ. έτσι και στον οικισμό της Λιβάδας οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι κάτοικοι τόνισαν  στον κ. Λαμπίρη  την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων οδοποιίας στο τμήμα Λιβάδα - Αξού,  για να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση και επικοινωνία των κατοίκων με το αστικό κέντρο.

Η μεταφορά των μαθητών αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης από τους κατοίκους οι οποίοι  επεσήμαναν το γεγονός ότι η  μετακίνηση των παιδιών κάθε χρόνο ξεκινά με καθυστέρηση και πολλά προβλήματα.

Ζήτησαν να υπάρξει παρέμβαση για να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να προσαρμοστεί στο ορεινό της περιοχής με κίνητρα για όσους αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τους μαθητές.

Επίσης  τονίστηκε από θεσμικούς εκπροσώπους και κατοίκους  ότι δεν στηρίζεται το αγροτικό εισόδημα, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων και δεν ικανοποιούνται χρόνια και βασικά τους αιτήματα.

Ο κ. Λαμπίρης υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει με ερώτημα του στον Υπουργό Παιδείας και θα ζητήσει την αλλαγή της αποζημίωσης που προβλέπει το ΥΠΕΠΘ για την μεταφορά μαθητών σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές. 

Στη συνέχεια, ο κ. καθηγητής, επεσήμανε, ότι  υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη στήριξη των αγροτών, των γεωργών και κτηνοτρόφων, για να πάρουν ανάσα με μέτρα ανακούφισης και να μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα έτσι ώστε να αποφευχθεί η ερήμωση της υπαίθρου.

Τέλος ο κ. Λαμπίρης  αφού ευχαρίστησε τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους κατοίκους του Aϊμονα και της Λιβάδας για τη ζεστή φιλοξενία και για τη συνεργασία που είχαν σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν, δεσμεύτηκε ότι πέραν των άλλων θα επικοινωνήσει άμεσα με το Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Παπαδάκη για τη διευθέτηση των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ν.Α., πράγμα το οποίο έγινε την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Παπαδάκης αφού ενημερώθηκε σχετικά ανέφερε στον κ. καθηγητή ότι στα ζητήματα που την ευθύνη φέρει η Ν.Α.,  θα δοθεί άμεση προτεραιότητα για την επίλυσή τους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία