Παραλίγο τραγωδία στην παραλία του Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Παραλίγο τραγωδία χθες το απόγευμα στην παραλία του Ρεθύμνου

Δυο ακόμα άτομα κινδύνεψαν να πνιγούν

Την ίδια ώρα "σάλος" έχει δημιουργηθεί με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει τη φετινή σεζόν το ναυαγοσωστικό έργο στην παραλία.

3/08/09
της Μαρίας Καλογεράκη


Δυο ακόμα άτομα κινδύνεψαν να χάσουν την ζωή τους χθες το απόγευμα στην παραλία του Ρεθύμνου.
Ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι αλλά και ένας ηλικιωμένος άνδρας σώθηκαν την τελευταία στιγμή από έναν ναυαγοσώστη, ο οποίος διαμένει σε ξενοδοχείο απέναντι από την παραλία,ο οποίος και τους αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς και τα δυο αυτά περιστατικά σημειώθηκαν αργά χθες το απόγευμα, όπου είχε λήξει η βάρδια των ναυαγοσωστών.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως μόνο τον τελευταία μήνα τέσσερα τουλάχιστον άτομα έχουν χάσει την ζωή τους στην παραλία του Ρεθύμνου.
Και την ίδια ώρα σάλος έχει δημιουργηθεί με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει τη φετινή σεζόν το ναυαγοσωστικό έργο στην παραλία της πόλης, έπειτα από ένσταση που κατέθεσε ο προηγούμενος ανάδοχος στην περιφέρεια Κρήτης και έγινε δεκτή.

Η περιφέρεια Κρήτης αρχικά είχε εγκρίνει τον διαγωνισμό της δημαρχιακής επιτροπής για τον ανάδοχο που θα αναλάμβανε το φετινό ναυαγοσωστικό έργο.

Έπειτα από ένσταση που κατέθεσε ο προηγούμενος ανάδοχος του έργου και η οποία έγινε δεκτή από την περιφέρεια Κρήτης, η δημαρχιακή επιτροπή στην επόμενη συνεδρίασή της, που θα γίνει στις 10 του μηνός θα αποφασίσει ποιος θα αναλάβει για το επόμενο χρονικό διάστημα το ναυαγοσωστικό έργο στην παραλία του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα ωστόσο με την εντεταλμένη σύμβουλο του δήμου σε θέματα τουρισμού- πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη, η ένσταση που κατατέθηκε αφορά κυρίως τυπικά θέματα και σε καμία περίπτωση μέχρι να ξεκαθαρίσει το ??τοπίο?? δεν θα μείνει στον "αέρα" το ναυαγοσωστικό έργο.
"Κάποια στιγμή πρέπει να λήξει αυτό το θέμα για όλους, και για το δήμο και για τον ανάδοχο και για τους λουόμενους. Βέβαια εμείς σαν δήμος Ρεθύμνου από τη στιγμή που έχει δοθεί το έργο σε εταιρεία,ο ανάδοχος ο οποίος είχε πάρει με τους όρους που είχαμε θέσει το έργο αυτό, ήδη εργάζεται στην παραλία του Ρεθύμνου, δηλαδή ο κόσμος, οι λουόμενοι είναι καλυμμένοι από ναυαγοσώστες".

Με τα νέα δεδομένα ο ανάδοχος που έχει πάρει το έργο ,πιθανότατα να αντιμετωπίσει πρόβλημα καθυστέρησης στο να πληρωθεί. Μετά τις 10 Αυγούστου ωστόσο θα ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει το ναυαγοσωστικό έργο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

"Εμείς σαν δήμος έχουμε κάνει αυτό που πρέπει μέχρι και αυτή τη στιγμή. Βέβαια αν δεν υπάρξει υπογραφή της σύμβασης ,καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει και η πληρωμή του. Άρα λοιπόν θα υπάρξει μια σχετική καθυστέρηση ,την οποία θα μπορεί μάλλον νομικά να ζητήσει. Πιστεύω ότι θα γίνει αυτό, απλά νομίζω πάντα κατά τη γνώμη μου, ότι θα υπάρξει μια καθυστέρηση το πρώτο διάστημα για την πληρωμή", ξεκαθαρίζει η κ. Μπιρλιράκη.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία