23χρονη Ρεθεμνιώτισσα εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης επ' αμοιβή

Εκτύπωση

23χρονη Ρεθεμνιώτισσα εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης επί αμοιβής"Αδυναμία" στην πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων και όχι μόνο, είχε μια 23χρονη Ρεθεμνιώτισσα, που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

1/8/09
της Μαρίας Καλογεράκη


Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης με αφορμή την σύλληψη ενός άνδρα αλβανικής υπηκοότητας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.
Άνδρες του λιμεναρχείου σε έλεγχο που του έκαναν, διαπίστωσαν ότι έφερε μαζί του πλαστή άδεια οδήγησης.

Οι λιμενικές αρχές του Αγίου Νικολάου συνέλαβαν τον αλλοδαπό άνδρα και στη διάρκεια της σχετικής ανάκρισης που ακολούθησε ο νεαρός Αλβανός, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι είχε προμηθευτεί την άδεια από μια γυναίκα μεσίτρια στο Ρέθυμνο, στην οποία και έδωσε το ποσό των χιλίων ευρώ για να πάρει το πλαστό έγγραφο.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα από άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου, οι οποίοι αφού πρώτα διαπίστωσαν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας της 23χρονης, υπό την εποπτεία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι και στο αυτοκίνητο της νεαρής κοπέλας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
σφραγίδες της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αθηνών, του δήμου Ηρακλείου, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Επικοινωνιών, σφραγίδα ΚΕΠ, φωτογραφίες ταυτοτήτων διαφόρων ατόμων, διαβατήρια, μεγάλος αριθμός φορολογικών ενημεροτήτων, λευκά θεωρημένα έγγραφα διαφόρων υπηρεσιών.

Οι διωκτικές αρχές βρήκαν επίσης μια πλαστή άδεια κυκλοφορίας με τα στοιχεία της 23χρονης καθώς και πολλά άλλα έγγραφα, των οποίων ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές η προέλευσή τους. Η νεαρή κοπέλα δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Θα παραπεμφθεί όμως στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της πλαστογράφησης δημοσίων εγγράφων.

Η 23χρονη Ρεθεμνιώτισσα είναι παλιά γνώριμη των αστυνομικών αρχών.
Πιο συγκεκριμένα η νεαρή κοπέλα πριν από ένα χρόνο περίπου είχε συλληφθεί από τις διωκτικές αρχές καθώς είχε εξαπατήσει τέσσερις τουλάχιστον τράπεζες της πόλης ,με κλεμμένη ταυτότητα μιας φοιτήτριας ,και με αυτήν είχε καταφέρει να εκδώσει μπλοκ επιταγών αλλά και να συνάψει δάνεια ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η 23χρονη Ρεθεμνιώτισσα φέρεται να εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης πάντα με αμοιβή και δεν αποκλείεται να είχε στήσει επιχείρηση έκδοσης και άλλων πλαστών εγγράφων δημοσίων υπηρεσιών.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία