ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Με επιτυχία η συμμετοχή της Νομαρχίας Ηρακλείου στην 9η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

Εκτύπωση

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ 9Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στην 9η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου 2009.

Περισσότερα από 2.000 άτομα επισκέφθηκαν το περίπτερο της Νομαρχίας Ηρακλείου και ενημερώθηκαν μέσα από πλήθος έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, προσκεκλημένος της Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη - Ηλιάκη.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στηρίζει πάντα εκθεσιακά γεγονότα που αναβαθμίζουν και προβάλλουν τον τόπο μας, με ιδιαίτερη μάλιστα ευαισθησία στις αγροτικές εκθέσεις. Στόχος της συμμετοχής της στην έκθεση ήταν η προβολή και η προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους εκπροσώπους της εγχώριας και τη διεθνούς αγοράς.

Μεγάλος αριθμός των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Νομό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχίας και εξέθεσαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο, όπως λάδι, κρασί, ρακί, τυρί, καλιτσούνια, ξεροτήγανα. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των γυναικείων συνεταιρισμών του Νομού.

Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη παρευρέθηκε και στα εγκαίνια της έκθεσης, όπου σημείωσε ότι μέλημα της Νομαρχιακής Αρχής είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, η ποιοτική - βιολογική γεωργία και η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο, η εκπαίδευση των αγροτών, η σύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουρισμού, η προβολή των αγροτικών μας προϊόντων και της κρητικής κουζίνας και διατροφής.

Μάλιστα η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου έχουμε αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή μας στο πλευρό των αγροτών, ενώ παράλληλα κάνουμε πράξη την πολιτική μας βούληση για προώθηση και προβολή των αγροτικών μας προϊόντων, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία