Προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη η λαϊκή αγορά

Εκτύπωση

Προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη η λαϊκή αγορά

Για ακόμη μια φορά τέθηκε θέμα προς εύρεσης λύσης για την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ρεθύμνου χθες 28/07/09.

Η πρόταση που κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο είναι η χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς να γίνεται προσωρινά στο Ρέμα Συνατσάκη. Η πρόταση έλαβε την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, σύνολο δεκατρείς ψήφους.

Της Μαρίνας Λάζη

Οι παραγωγοί αλλά και οι έμποροι της λαϊκής και σε αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου φέρουν αντιδράσεις καθώς δεν συμφωνούν στην λύση του ρέματος Συνατσάκη και στην διάσπαση της λειτουργία της  αγοράς δύο φορές την εβδομάδα

Ο κ. Ν Δερεδάκης και ο κ. Α Μαυράκης με την σειρά τους πρότειναν την διεξαγωγή της αγοράς στην οδό Καποδιστρίου και Πανεπιστημίου Κρήτης οι οποία έλαβε μόνο δύο δικές τους ψήφους ενώ η τρίτη πρόταση περί «αναβολή της απόφασης» έλαβε οκτώ ψήφους.

Οι έμποροι και οι παραγωγοί κατέθεσαν τέσσερις προτάσεις:

  1. Παπανδρέου και Τσάκωνα,
  2. Πλατεία Δημοκρατίας  (πρώην ΟΑΕΔ)
  3. Κουμουνδούρου-Ηλιακάκη
  4. Κολοκοτρώνη-Κωνσταντινουπόλεως. 

Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο όπως φάνηκε οι προτάσεις και οι απόψεις ήταν ποίκιλες για το ποια πρόταση θα σταλθεί στη Νομαρχιακό Συμβούλιο,  με αποτέλεσμα να μην λείψουν οι εντάσεις μέσα στην αίθουσα.  

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης πρότεινε εκτός της μίας πρότασης που θα κατέληγε το δημοτικό συμβούλιο, να ζητηθεί μία συνάντηση τις ερχόμενες ημέρες με το Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργο Παπαδάκη, τον ίδιο αλλά και των παραγωγών και εμπόρων της λαϊκής, για  την οριστική επίλυση του ζητήματος αυτού.

Ο εκπρόσωπος του ΕΒΕ Ρεθύμνου κ. Στέλιος Γαβαλάς έκανε νωρίτερα και αυτός μία πρόταση περί χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς στο ρέμα Σινατσάκη συμπληρώνοντας την άποψη του «ρίχνοντας στο τραπέζι» το ζήτημα λαϊκή στο ρέμα Σινατσάκη να είναι μικρότερη ενώ παράλληλα να χωροθετηθεί μία νέα αλλά μικρότερη λαϊκή αγορά για  τους παραγωγούς στα ανατολικά της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε δρόμο νότια της εθνικής οδού.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Μίνως Αλεφαντινός επέμεινε στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οργάνου να απομακρυνθεί η λαϊκή από τη μαρίνα ενώ μετά από καθολικό αίτημα όλων των μελών του δημοτικού συμβούλιο παρέμεινε πρόεδρος ώστε να μην μείνει το λιμενικό ταμείο ακέφαλο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία