Στα έξι ανήλθε ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Στα έξι ανήλθε ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Θετικοί στον ιό δυο ακόμα γιατροί και οι δυο νοσηλεύτριες του νοσηλευτικού ιδρύματος

της Μαρίας Καλογεράκη
29/07/09


Τέσσερα νέα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε έξι.
Ο λόγος για έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια της παιδιατρικής κλινικής και έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια της μονάδας τεχνητού νεφρού, οι οποίοι εκδήλωσαν τα πρώτα συμπτώματα τις προηγούμενες ημέρες, με υψηλό πυρετό κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Άμεσα έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις με λήψη επιχρίσματος.
Από το ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, που επεξεργάστηκε το δείγμα, ελήφθη η απάντηση νωρίς το πρωί πως είναι και οι τέσσερις θετικοί στον ιό.
Οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες του γενικού νοσοκομείου, λαμβάνουν συμπτωματική αγωγή κατ?οίκον καθώς τα συμπτώματα που εμφάνισαν είναι ήπιας μορφής. Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η νοσηλεύτρια της παιδιατρικής κλινικής και τρεις ακόμα γιατροί είναι ήδη απύρετοι και τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η παθολόγος του νοσοκομείου, Ελένη Ιωαννίδου, επισημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρκετά ύποπτα κρούσματα και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της επιτροπής λοιμώξεων, οι γιατροί συνιστούν στους ασθενείς παραμονή στο σπίτι με υποστηρικτή αγωγή και αποφυγή επαφών, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Κάτι που επισημαίνει από την μεριά του και ο υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών, Κώστας Μαλλάς "Θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι πλέον δεν χρειάζεται να παίρνουμε δείγματα, η γρίπη είναι σίγουρο ότι είναι κοντά μας, θα "χτυπήσει" την πόρτα μας και θα έχουμε αρκετά κρούσματα χωρίς όμως να δημιουργούμε πανικό. Είναι μια ίωση, πολύ ελαφριά, κάνει περίπου 2 με 3 ημέρες πυρετό και σε μια εβδομάδα ο άρρωστος είναι πάρα πολύ καλά. Δεν χρειάζεται καν ούτε στο νοσοκομείο να έρχεται, παρά μόνο αν εμφανίζει επιπλοκές".

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου επισημαίνει πως όσοι ασθενείς προσέρχονται για εξέταση στο Νοσοκομείο και εμφανίζουν υψηλό πυρετό -μεγαλύτερο του 38- και συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό, όπως βήχα, πονόλαιμο και καταρροή, κατά την είσοδό τους στο Νοσοκομείο θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά το προσωπικό του Θυρωρείου. Επιπλέον καθώς στο εξής είναι πιθανόν να εμφανιστούν καινούργια κρούσματα της νέας γρίπης, η οποία είναι ήπιας μορφής, δεν σημαίνει ότι όλα τα περιστατικά χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη ή θεραπεία, αντίθετα αντιμετωπίζονται ως κοινή γρίπη 3-4 ημερών με παραμονή στο σπίτι.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία