Παραδόθηκε σήμερα από τη Νομαρχία το 14ο ΔΣ & το 5ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας

Εκτύπωση

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟ 14ο ΔΣ & το 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή παράδοσης του 14ου Δημοτικού Σχολείου και του 5ου Νηπιαγωγείου στην Καλλιθέα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, παρουσία των Αντινομαρχών Ρεθύμνου κας Ζωής Σιταρένιου - Μπριλλάκη και κας Γιάννας Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, κ. Παναγιώτη Καπελώνη.

Σημειώνεται ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6.000.030 Ευρώ χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Γ? ΚΠΣ και κατά 20% από το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του ΠΕΠ 2000 - 2006 και υλοποιήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.

Το 18θέσιο 14ο Δημοτικό Σχολείο και το  5ο 2θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα κατασκευάστηκε σε οικόπεδο εμβαδού 4.242,94m2, το οποίο αγοράστηκε από τη Νομαρχία Ρεθύμνου το 1998. Το Δημοτικό  Σχολείο έγινε σε τρία επίπεδα συνολικού εμβαδού 3.762.55 m2. Στο πρώτο επίπεδο έγιναν τρεις αίθουσες διδασκαλίας αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γραφείων δασκάλων και διευθυντού garage και υπόγειο με βοηθητικούς χώρους και χώρος λεβητοστασίου. Στο δεύτερο επίπεδο κατασκευάστηκαν έξι αίθουσες διδασκαλίας χώρος ιατρείου w.c. αγοριών και w.c. κοριτσιών. Στο τρίτο επίπεδο υπάρχουν εννέα αίθουσες διδασκαλίας, Βιβλιοθήκη, αίθουσα Υπολογιστών και Φυσικοχημείας.

Το νηπιαγωγείο κατασκευάστηκε σε ένα επίπεδο εμβαδού 402.33m2 και περιλαμβάνει δύο αίθουσες με πολυδύναμο χώρο και χώρο φαγητού, χώρο ύπνου γραφείο και λεβητοστάσιο.  Στον αύλειο χώρο υπάρχει γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

Το συγκρότημα καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, στην εκπόνηση της μελέτης συμμετείχε ο  Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)  ως Τεχνικός σύμβουλος Το έργο ξεκίνησε την 13/06/07 και ολοκληρώθηκε την 04/06/20009 και θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά.

 
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία