ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2009 Αυλαία - Τέλος ή μήπως Αρχή?

Εκτύπωση

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2009
Αυλαία - Τέλος ή μήπως Αρχή?

Το 24ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου πήρε τη σκυτάλη από το καλειδοσκόπιο των εικόνων, ήχων κι εμπειριών του 23ου !!!
Έτσι θα θέλαμε να δούμε τη διαδικασία του κλεισίματος των εκδηλώσεων : ως την απαρχή των επόμενων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

  • Την Αναγεννησιακή Ομάδα: τους ανθρώπους - με πρωτοπόρο τον Τάκη Χάσικο - που από πέρυσι χάραξαν το δρόμο κι έκαναν την πόλη του Ρεθύμνου και τους πολίτες της ενεργούς συμπαραγωγούς και συνεργάτες στο βίωμα του φεστιβάλ.

Στο νέο κύκλο του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ οι άνθρωποι αυτοί δίνουν την ανθρώπινη, ζωντανή, ντόπια ταυτότητα, εργαζόμενοι αδιάκοπα, μελετώντας και οργανώνοντας τα δρώμενα και τις γιορτές της πόλης.

  • Τους 10άδες εθελοντές που στήριξαν, έτρεξαν, εργάστηκαν, ξενύχτησαν, συμμετείχαν, αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο κι έκαναν το φεστιβάλ, δική τους υπόθεση. Συνδημιουργοί και όχι συμμετέχοντες ήταν οι άνθρωποι που πήραν μέρος σ όλη αυτή την προσπάθεια δείχνοντας σε όλους μας ότι « Μαζί μπορούμε να φτιάξουμε την ταυτότητα της πόλης που ονειρευόμαστε ».

Παρέες εθελοντών κρέμασαν πανώ αργά τις νύχτες, γέμισαν σημαιάκια την παραλία, έκαναν πρόβες αντί να ξεκουράζονται τα βράδυα, μοίρασαν φυλλάδια του φεστιβάλ, περιφρούρησαν τους χώρους των εκδηλώσεων, έδωσαν ζωή σε κάτι που χωρίς αυτούς, θα ήταν άψυχο.

  • Τους χορηγούς του φεστιβάλ. Χωρίς την πολύτιμη συνδρομή τους και την έμπρακτη στήριξη τους, σίγουρα οι δυνατότητες θα ήταν πολύ λιγότερες.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, υπήρξαν εταιρείες που βοήθησαν, έχοντας μειωμένη δυνατότητα προβολής σ έντυπο υλικό. Τους ευχαριστούμε για την αγάπη και την κατανόησή τους, καθώς και για την ανθρωπιά τους, που ξεφεύγει από τα στενά εταιρικά πλαίσια του κέρδους και δίνει τη δυνατότητα να δώσουν καρπούς τα οράματα για την πόλη μας.

  • Στους καλλιτέχνες: μουσικούς, χορευτές, σκηνοθέτες, animators,  εικαστικούς, ηλεκτρονικών μέσων, γραφιστικών τεχνών, φωτιστικών και ηχητικών συστημάτων, ειδικών εφέ, που αφιέρωσαν το χρόνο τους, κατέθεσαν την έμπνευσή τους και δημιούργησαν ένα σκηνικό πρωτόγνωρο και παραμυθένιο.

Ελπίζουμε να τους έχουμε πάντα κοντά μας, σε νέες δημιουργίες.

  • Όλες και όλους τους κατοίκους του Ρεθύμνου που στάθηκαν δίπλα μας και στήριξαν την προσπάθειά μας, έστω και με τον καλό τους λόγο. Η γιορτή του φεστιβάλ διοργανώνεται κυρίως γι αυτούς και φέτος συμμετείχαν σ αυτή, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Ιδιαίτερα η συμμετοχή των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εικαστικών εργαστηρίων, ήταν για μας η αρχή της μεταλαμπάδευσης που προσδοκούσαμε για τις επόμενες γενιές.

Οι προσεγμένες επιλογές και η άψογη οργάνωση των συναυλιών από την κυρία Άτρεμις Παπαδάκι, συνέβαλαν καθοριστικά στο να δούμε το Ωδείον (Τζαμί Νερατζέ) γεμάτο όχι μόνο με τουρίστες όπως παλιότερα, αλλά με ντόπιους, λάτρεις της μουσικής και ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για μουσικά ακούσματα λιγότερο οικεία στους περισσότερους από μας.

Ήταν χαρά μας να δούμε την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για τη γνωριμία νέων μουσικών ακουσμάτων και ατμοσφαιρικών περιπάτων σε άλλες εποχές.

  • Τα ΜΜΕ που πρόβαλαν το φεστιβάλ και το έφεραν πιο κοντά στον κόσμο, όχι μόνο του Ρεθύμνου αλλά ολόκληρης της Κρήτης. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε την πορεία προς δράσεις, που έχουν λόγο και αξία να προβληθούν και να προσφέρουν μια εναλλακτική ματιά στην καθημερινότητά μας.
  • Τον Ερυθρό Σταυρό  που με την παρουσία των εθελοντών Σαμαριτών και Νοσηλευτριών ήταν γι άλλη μια φορά κοντά μας.
  • Τους φορείς και τις υπηρεσίες που συνέβαλαν στην ομαλή κι εύρυθμη διεξαγωγή του φεστιβάλ, είτε διευκολύνοντας τους συντελεστές, είτε διαφυλάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την τεχνική και την οικονομική υπηρεσία, την υπηρεσία καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ρεθύμνου, των οποίων η διεύθυνση και το προσωπικό συνέβαλαν τα μέγιστα, ακόμα και πέρα από το ωράριο και τον τομέα ευθύνης τους.

  • Τον κύριο Αλέξη Κωστάλα για την έμπρακτη στήριξή του, «ντύνοντας» με  τη γνώση, τη φωνή και πάνω απ όλα με την αγάπη του, την έμπνευση και το έργο των συμμετεχόντων.

Προσπάθεια όλων μας είναι, κάθε χρόνο, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου να κατακτά όλο και περισσότερο χώρο στις καρδιές των Ρεθεμνιωτών αλλά και των πολιτών όλου του κόσμου.

Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε την πρόταση και την στήριξη όλων.

Η Επιτροπή του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ
Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη
Τάσος Παπαδουράκης
Νικόλαος Νίνος

 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία