Επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης σε ειδικευόμενο γιατρό του ΓΝΝ Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης σε ειδικευόμενο γιατρό του ΓΝΝ Ρεθύμνου

Μετά τη 40χρονη γιατρό, το βράδυ της Κυριακής επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης, αυτή τη φορά, σε ειδικευόμενο γιατρό του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικευόμενος εκτιμάται πως κόλλησε τον ιό από την 40χρονη γιατρό, καθώς το βράδυ της περασμένης Κυριακής εφημέρευε μαζί της. Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ βρισκόταν σε άδεια εκδήλωσε ήπια συμπτώματα της νέας γρίπης. Άμεσα μετέβη σε νοσηλευτικό ιδρύμα της Καρδίτσας, όπου και βρισκόταν για διακοπές, προκειμένου να κάνει όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις. Το βράδυ της Κυριακής το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων επιβεβαίωσε το κρούσμα. Ο γιατρός παραμένει κατ? οίκον, χωρίς να λαμβάνει αγωγή, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπιας μορφής.
 

της Μαρίας Καλογεράκη

"Είναι αλήθεια, επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα σε έναν ειδικευόμενο γιατρό του νοσοκομείου, ο γιατρός είναι ήδη καλά και δεν βρίσκεται στο Ρέθυμνο, το κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Καρδίτσα. Προφανώς είχε "κολλήσει" από την πρώτη γιατρό με την οποία εφημέρευε την ίδια μέρα", ξεκαθάρισε ο υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου, Κώστας Μαλλάς.

Την ίδια ώρα δυο ακόμα ύποπτα κρούσματα αυτή τη φορά σε μια νοσηλεύτρια και σε έναν καρδιολόγο γιατρό εξετάζει το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων.
Και οι δυο έχουν υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένονται τα αποτελέσματα από το ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ ,για να εξακριβωθεί αν είναι θετικοί ή όχι στον ιό. Ο υπεύθυνος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσηλευτικού ιδρύματος, ξεκαθαρίζει πως όλα τα ύποπτα κρούσματα έχουν ιαθεί πλήρως και μάλιστα οι γιατροί, που είχαν νοσήσει ,από την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν στην εργασία τους. "Από ότι μαθαίνω έχουν ιαθεί πλήρως όλα τα ύποπτα κρούσματα. Σήμερα επικοινώνησα με τον ειδικευόμενο γιατρό, ήδη από την 1η Αυγούστου ξεκινάει ξανά εφημερίες, η 40 χρονη γιατρός επίσης έχει ιαθεί πλήρως για τα άλλα ύποπτα κρούσματα μαθαίνω ότι εμφανίζουν έναν μέτριο πυρετό μέχρι 37.5, βήχα και συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό, είναι μια χαρά".

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση του γενικού νοσκομείου Ρεθύμνου επισημαίνει πως όσοι ασθενείς προσέρχονται για εξέταση στο Νοσοκομείο και εμφανίζουν υψηλό πυρετό - μεγαλύτερο του 38 - και συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό, όπως βήχα, πονόλαιμο και καταρροή, κατά την είσοδό τους στο Νοσοκομείο θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά το προσωπικό του Θυρωρείου.
Επιπλέον καθώς στο εξής είναι πιθανόν να εμφανιστούν καινούργια κρούσματα της νέας γρίπης ,η οποία είναι ήπιας μορφής ,δεν σημαίνει ότι όλα τα περιστατικά χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη ή θεραπεία,αντίθετα αντιμετωπίζονται ως κοινή γρίπη 3-4 ημερών με παραμονή στο σπίτι. "Θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι πλέον δεν χρειάζεται να παίρνουμε δείγματα, η γρίπη είναι σίγουρο ότι είναι κοντά μας, θα "χτυπήσει" την πόρτα μας και θα έχουμε αρκετά κρούσματα χωρίς όμως να δημιουργούμε πανικό. Είναι μια ίωση, πολύ ελαφριά, κάνει περίπου 2 με 3 ημέρες πυρετό και σε μια εβδομάδα ο άρρωστος είναι πάρα πολύ καλά. Δεν χρειάζεται καν ούτε στο νοσοκομείο να έρχεται, παρά μόνο αν εμφανίζει επιπλοκές", τονίζει ο κ. Μαλλάς.

Ο υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών αλλά και η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος συνιστούν στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι, να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουν τις άσκοπες επισκέψεις στο νοσοκομείο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία