Παρά τις καθυστερήσεις, το προσεχές διάστημα θα κατασκευαστούν οι υπεριψωμένες διαβάσεις στον περιφερειακό

Εκτύπωση

Παρά τις καθυστερήσεις, το προσεχές διάστημα θα κατασκευαστούν οι υπεριψωμένες διαβάσεις στον περιφερειακό

Όχι δεκαπέντε αλλά 45 ημέρες έχουν περάσει και οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες στην περιοχή της Κιουλούμπαση ούτε υπεριψωμένες διαβάσεις πεζών έχουν δει ούτε τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που τους είχαν ανακοινώσει, οι αρμόδιοι φορείς σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα στο λιμενικό ταμείο.

της Μαρίας Καλογεράκη

Υπενθυμίζεται ότι η σύσκεψη είχε πραγματοποιηθεί έπειτα από απαίτηση των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή και γίνονται καθημερινά δέκτες τροχαίων ατυχημάτων και όχι μόνο καθώς τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες κατά τη διέλευσή τους από τον συγκκριμένο δρόμο, και καθημερινά κινδυνεύει η ζωή τόσο των ίδιων όσο και όσων περνούν πεζοί από την περιοχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου τονίζει πως ήδη έχει πάρει στα χέρια του και ο ίδιος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, την μελέτη του συγκοινωνιολόγου και όλα είναι έτοιμα, προκειμένου τις επόμενες ημέρες και αφού η μελέτη περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, να κατασκευαστούν οι διαβάσεις στον περιφερειακό.

Στα μελλοντικά ωστόσο σχέδια του λιμενικού ταμείου είναι μια γενικότερη ανάπλαση της περιοχής. Σύμφωνα και με τον Μίνω Αλεφαντινό, ήδη υπάρχει η προμέλετη που είχε κάνει ο κ. Ρομανός για την περιοχή του Κιουλούμπαση. Αυτό που απομένει είναι να του ανατεθεί η οριστική μελέτη ώστε να συνδεθεί κατά κάποιο τρόπο η ανάπλαση αυτή, με τα έργα που θα γίνουν από το δελφίνι μέχρι την φορτέτζα και από τα ηλιοβασιλέμματα μέχρι το στρατόπεδο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία