Αντίδραση Βενζινοπωλών στις αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης

Εκτύπωση

Αντίδραση Βενζινοπωλών στις αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης

Αντιδρούν οι Βενζινοπώλες στις αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εγκατάστασή ταμειακών μηχανών και για το παρατηρητήριο τιμών πώλησης των καυσίμων.
Σε 14 νομούς της χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Ρεθύμνου στράφηκε το Υπουργείο σχετικά με τις υψηλές τιμές των καυσίμων που επικρατούν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

27/07/09

Ο νομός Ρεθύμνης κατατάσσεται από τους πρώτους στην λίστα
αφού η αμόλυβδη αγγίζει και το 1,118 Ευρώ το λίτρο.
Η Αντινομάρχης κ. Ζωή Μπριλλάκη επισκέφτηκε στις 24/07/09 την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ώστε να συζητηθεί το ζήτημα αυτό. Στην συζήτηση δόθηκε έμφαση για την άμεση ανάγκη εύρεσης μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου, να υποβάλλονται από τους πρατηριούχους καθημερινά οι τιμές πώλησης των καυσίμων στο πρατήριο τιμών του υπουργείου καθώς και η επίπτωση παρανομίας αυτής της απόφασης η οποία είναι επιβολή υψηλών προστίμων.     
Της Μαρίνα Λάζη

Σε δήλωση που έκανε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Ρεθύμνου κ. Ηρακλής Ξυδάκης ανάφερε πως  δεν συμφωνούν στην απόφαση του υπουργείου σχετικά με την ενημέρωση του παρατηρητηρίου αφού από το παρατηρητήριο διαπιστώθηκε πρόσφατα παραπληροφόρηση τιμών προς τους καταναλωτές για τα πρατήρια του Ρεθύμνου, θέμα το οποίο η Ρ.Α είχε δημοσιεύσει.

Αντίδραση υπάρχει και στην απόφαση επιβολή ταμειακών μηχανών. Σύμφωνα με τον κ. Ηρακλή Ξυδάκη «Η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών θα σημάνει αύξηση στις τιμές των καυσίμων»
Διαφωνούν σε αυτή την απόφαση καθώς η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στις αντλίες των πρατηρίων τους σημαίνει ταυτόχρονα επιπλέον φορολόγηση, αφού θα αναγκαστούν να αλλάξουν κατηγορία βιβλίων.

Δήλωσε « είμαστε σύμφωνοι στην τοποθέτηση συστήματος μηχανισμού εισροών-εκροών, ο οποίος θα ελέγχει και θα καταγράφει τις ποσότητες καυσίμων που εισέρχονται και εξέρχονται από τις δεξαμενές μας ενώ οι ταμειακές μηχανές έχουν καθαρά φορολογικό χαρακτήρα αφού θα ελέγχεται το ποσοστό κέρδους των πρατηρίων που ανέρχεται σε 4,5% μικτό και αυτό πλήττει κυρίως τα πρατήρια μικρού κυρίως κυβισμού».

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων για τον Αύγουστο εάν δεν βρεθεί κάποια λύση.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία