Στο Ρέθυμνο ο Υπουργός Τουρισμού

Εκτύπωση

Επίσκεψη στο Ρέθυμνο πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος  Μαρκόπουλος

 

Χθες 23/07/09 βρέθηκε στο Νομό Ρεθύμνου ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος  Μαρκόπουλος.

Μετά από ξενάγηση στην Παλιά Πόλη  και την συνάντηση του με τους παράγοντες και τους επιχειρηματίες του τουρισμού,  με την συνοδεία πάντα της Βουλευτή Ρεθύμνου και φίλη του  κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βουλευτής Τουρισμού επισκέφτηκε το γραφείο του ΤΕΔΚ όπου και τον περίμεναν οι Δήμαρχοι του Νομού.


 

Της Μαρίνας Λάζη

Σε δήλωση που έκανε ο κ. Μαρκόπουλος ανάφερε πως επισκέφτηκε το Νομό μας ώστε να ακούσει από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας  τα αιτήματα και τις ανησυχίες για τον τουρισμό, να δώσει απαντήσεις για τον παρόν αλλά και τον μέλλοντα χρόνο, να μιλήσουν για τα έργα και τις υποδομές, τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων που έπονται στα πλαίσια της ΕΣΠΑ και να διαπιστώσει ότι η Κρήτη παραμένει μια ναυαρχίδα του τουρισμού με βαριά βιομηχανία στο χώρο.


Τόνισε την δύναμη που διακατέχει τη χώρα η οποία άντεξε περισσότερο απ ότι ήταν αναμενόμενο στην κρίση του τουρισμού. «... Ο πήχης των προσδοκιών έχει ήδη κατέβει και προβλέπεται να κατέβει ακόμη περισσότερο ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στην κρίση» δήλωσε ο Υπουργός.

Όσον αφορά το Ρέθυμνο, τα έργα τα οποία  ήδη είναι έτοιμα και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει με κατάλληλες τις υποδομές στο μέλλον.
Ο Υπουργός ανάφερε στους παράγοντες του τουρισμού πως ο Νομός μας έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες απ ότι είχουν αξιοποιηθεί καθώς μπορεί να φιλοξενήσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό  τουριστών και να παρέχει σωστές υπηρεσίες σε αυτούς.


Το Υπουργείο Τουρισμού προετοιμάζει μία εξαιρετικά μεγάλη ομογενοποίηση της προβολής της χώρας στο εξωτερικό τόσο με την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από το χώρο των επιχειρηματιών.


Με την σειρά της η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη του στο Νομό μας.

Σε δήλωση της τόνισε πως η βασική οικονομική ανάπτυξη του Νομού Ρεθύμνου στηρίζεται στον πρωτογενή  τομέα και τον τουρισμό. Ο νομός μας έχει ακόμα δυνατότητες τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε και ανάφερε πως ο Υπουργός έχει δεσμευτεί να βοηθήσει το Ρέθυμνο καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν.

   


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία