Στην εντατική διασωληνομένος ο 33χρονος

Εκτύπωση

Στην εντατική διασωληνομένος ο 33χρονος

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 33χρονος, που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη και αποτελεί για τη χώρα μας το πρώτο σοβαρό κρούσμα.

23/7/09

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του αφού παρουσίασε  πνευμονία χρειάστηκε νοσηλεία σε μονάδα της εντατικής θεραπείας, παρότι χθες είχε παρουσιάσει μικρή βελτίωση.

Ο ?Έλληνας νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένεια, δεν είχε ταξιδέψει τελευταίως στο εξωτερικό. Οι ειδικοί διερευνούν το λόγο που παρουσίασε τόσο βαριά συμπτωματολογία, ενώ ελέγχεται και το περιβάλλον του. 

Εργαστηριακά έχουν επιβεβεβαιωθεί 531 κρούσματα στη χώρα μας, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ περισσότερα, λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού της νέας γρίπης.

Εν τω μεταξύ, θετικός στον ιό της γρίπης βρέθηκε ύστερα από εξετάσεις σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Πειραιά ένας 59χρονος άνδρας από το Κουβέιτ, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις αλλοδαπούς πραγματοποιούσε κρουαζιέρα με τουριστικό σκάφος που κατέπλευσε στη μαρίνα Ζέας από τη Μύκονο.

Σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ, λίγο μετά τον κατάπλου, ο 50χρονος Κουβετιανός που είναι ιδιοκτήτης του σκάφους αισθάνθηκε δύσπνοια. Έτσι με έναν Τούρκο υπήκοο που επέβαινε στο σκάφος μαζί του και με άλλους δύο Φιλιππινέζους, ο 59χρονος άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πάσχει από την γρίπη τύπου Α.
Αφού του χορηγήθηκαν τα φάρμακα οι γιατροί του συνέστησαν να επιστρέψει και να παραμείνει κλινήρης στο σκάφος του, που ήδη φυλάσσεται από λιμενικούς.
Οι υπόλοιποι τρεις αλλοδαποί που ήταν το πλήρωμα του σκάφους υπεβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ενώ ενημερώθηκαν ήδη το υπουργείο Υγείας και η Νομαρχία Πειραιά.

Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στις αρχές Οκτωβρίου, για τη νέα γρίπη, προανήγγειλε η αρμόδια Κοινοτική Επίτροπος, Ανδρούλα Βασιλείου.

Β.Κ.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία