Παραμένει πρόεδρος του Λ.Τ. ο Μίνως Αλεφαντινός

Εκτύπωση

Παραμένει πρόεδρος του Λ.Τ.
ο Μίνως Αλεφαντινός

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξήχθη και η χθεσινή συνεδρίαση του λιμενικού ταμείου, κατά τη διάρκεια της οποίας παραιτηθήκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργάνου.

της Μαρίας Καλογεράκη
23/7/09


Στην μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ παραιτήθηκαν συνολικά εννέα μέλη ,τα οποία αποφάσισαν να παραμείνει στη θέση του ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Μίνως Αλεφαντινός, για να τρέξει τις διαδικασίες και να κάνει όλες τις απαιτούμενες διαβουλεύσεις για να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά της Πέμπτης από τον χώρο της μαρίνας.

"Τα παρόντα μέλη του συμβουλίου του λιμενικού ταμείου εμμένουν στην απόφασή τους για παραίτηση, καθώς πέρασαν οι 45 ημέρες, που ήταν και η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του λιμενικού ταμείου ,και το διάστημα στο οποίο θα έπρεπε να έχει βρεθεί λύση στην χωροθέτηση και στην απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς από τον χώρο της μαρίνας. Ομόφωνα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ζήτησαν εγώ να παραμείνω ως πρόεδρος", δήλωσε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Μίνως Αλεφαντινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου ψήφισαν υπέρ του να παραμείνει η λαϊκή αγορά στο χώρο της μαρίνας μέχρι να βρεθεί νέος χώρος και τέσσερα να απομακρυνθεί. Την ίδια ώρα τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου αναμένεται να επισκεφθεί τον νομάρχη Ρεθύμνου και να συζητήσει μαζί του το θέμα της πολυπαθούς λαϊκής αγοράς.

"...Εγώ όπως ξέρετε, έχω δηλώσει ότι μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ δεν πρόκειται να πάρω καμία απόφαση γιατί για μένα προέχει η καλύτερη υποδοχή για τους 800 ανθρώπους που έρχονται στην πόλη μας. Ένα τρίτο σκέλος της απόφασής μας είναι ότι σύσσωμο το συμβούλιο του λιμενικού ταμείου ,τις επόμενες ημέρες ,μόλις μας κλειστεί το ραντεβού με τον νομάρχη Ρεθύμνου, θα πάμε να συζητήσουμε μαζί του", τόνισε ο κ. Αλεφαντινός.

Εν τω μεταξύ αύριο εκπρόσωποι της λαϊκής θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Ρεθύμνου ,όπου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς ενώ την ερχόμενη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο ,όπου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα ,θα κατατεθεί μια νέα πρόταση. Αξίζει να αναφερθεί πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στα δημοτικά συμβούλια των κατά τόπους δήμων, από όπου έχουν εκλεγεί και σε διάστημα 30 ημερών θα αποφασιστεί αν θα γίνουν δεκτές ή όχι.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία