Λαμπρή εορτή από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής

Εκτύπωση

Λαμπρή εορτή από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής


Σε κοσμικό γεγονός της πόλης του Ρεθύμνου αναδείχθηκε τελικά χθες το 41ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στο λιμάνι του Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα «εν πλώ» στο πανέμορφο κρουαζιερόπλοιο  "THE AEGEAN PEARL".
Το πλωτό "Στολίδι του Αιγαίου" (Aegean Pearl) κατέφθασε χθες στη πόλη μας με τους 620 περίπου ομογενείς που είχαν την ευκαιρία λόγω του συνεδρίου να χαρούν μια όμορφη κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Η βραδιά εξελίχθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα αφού προσωπικότητες από το Νομό μας αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο παραβρεθήκαν εκεί από τις 6 το απόγευμα.
Παρόντες και οι τοπικοί άρχοντες της πολιτικής ηγεσίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπο μας καθώς και πλήθος επώνυμων Ρεθυμνιωτών που ανταποκρίθηκαν στην ταχυδρομική πρόσκληση που απέστειλε η Οργάνωση.

Στη σκηνή που υπήρχε επί του πλοίου οι ομογενείς μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Κρητικούς χορούς, ενώ στη δεξίωση που ακολούθησε έγινε και η βράβευση της καθηγήτριας Πανεπιστημίου και προέδρου της Εθνικής Πινακοθήκης κας Μαρίνας Πλάκα-Λαμπράκη.
Η πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης βραβεύτηκε από το πρόεδρο της Π.Ε.Α. (Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής) κ. Μανώλη Βεληβασάκη με το βραβείο «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Ο πρόεδρος της ΠΕΑ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την Ρεθυμνιώτικη φιλοξενία στοιχείο που το απέδωσε και στην σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια περιπάτου που στόχο είχε τη τελετή λήξης του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, που ακολούθησε της δεξίωσης.

Σήμερα Πέμπτη 23/7 αναμένεται οι εργασίες του 41 Συνεδρίου τηε Π.Ε.Α. να συνεχιστούν με την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Ηλία Σπαντιδάκη (Luis Tikas) που θα γίνει στη Μαρίνα (Παλιό Λιμάνι) το υ Ρεθύμνου στις 21.30 το βράδυ.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία