Υποχρεωτική αργία για τον ιδιωτικό τομέα του Δήμου Ρεθύμνης η 4η Δεκεμβρίου

Εκτύπωση
 

Σύσκεψη για την εφαρμογή της Αργίας την 4η Δεκεμβρίου, ημέρα της Πολιούχου Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομαρχία υπό την προεδρία του Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη και τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Ρεθύμνης, κας Πέπης Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθ. Ρεθύμνου, κ. Ματθαίου Πίτερη,  του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου και Δημοτικού Συμβούλου, κ. Νίκου Νίνου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, κ. Μανώλη Ψαρουδάκη και των Διευθυντών Ανάπτυξης και Διοίκησης της Νομαρχίας, κ.κ. Τάσου Τριποδιανάκη και Νίκου Κατσανέβα αντίστοιχα.

 

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε εκ νέου η ισχύς της προ τετραετίας απόφασης του Νομάρχη Ρεθύμνου σύμφωνα με την οποία η 4η Δεκεμβρίου ορίζεται ως υποχρεωτική αργία ολόκληρου του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, τεχνικά, λογιστικά γραφεία, εταιρίες παροχής υπηρεσιών κλπ) που εδρεύουν εντός του Δήμου Ρεθύμνης. Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Πολιούχου Αγίας Βαρβάρας δε θα λειτουργήσει ούτε η Λαϊκή Αγορά, της οποίας η διεξαγωγή δε θα μεταφερθεί χρονικά. Επιπλέον οι υπάλληλοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, θα διευκολυνθούν - όσοι το επιθυμούν-  ώστε να εκκλησιαστούν, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία.

 

Σημειώνεται ότι στους παραβάτες θα επιβληθούν από το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Ρεθύμνου και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.                                                           

 

                     


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία