Πρωτοβουλία υγειονομικών νοσοκομείου Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Με αφορμή το κλείσιμο της πρόσβασης από την πίσω πόρτα έχουμε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση που οι διοικουντες με ιδιαιτερο ζήλο κατεβάζουν κάθε φορά που αναρταται στους τοιχους του νοσοκομείου.

Προφανως ενοχλει σε αντιθεση με τις παντως αλλου ειδους διαφημησεις που κοσμουν τους τοιχους του νοσοκομειου εξωτερικά και εσωτερικά ανενόχλητες.Σας την αποστέλουμε επ? ευκαιρίας της προ ημερών σας δημοσίευσης.

Πρωτοβουλία υγειονομικών νοσοκομείου Ρεθύμνου

ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΥΑΛΑ - ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Από τις 6/7 και όπως ακούγεται με το πρόσχημα της γρίπης των χοίρων, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου μας, έλαβαν την απόφαση να κλειδώσουν την πίσω πόρτα ώστε να ελέγχουν τους πιθανούς φορείς, από την κεντρική είσοδο.

Το γεγονός πέραν του κωμικού του πράγματος, αφού εκτός του κλειδαμπαρώματος της πίσω πόρτας, δεν υπάρχει κανένας άλλος ουσιαστικός έλεγχος, αποκτάει και άσχημες διαστάσεις αφού η πρόσβαση από την πίσω πόρτα διευκόλυνε πάρα πολύ κόσμο που πάει προς στο κέντρο της πόλης. Δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει κάνεις ότι οι χρήστες του νοσοκομείου που είναι κατά κανόνα ηλικιωμένοι, αναγκάζονται ήδη κατακαλόκαιρο και υπό 35-40 βαθμούς να κάνουν ένα 10λεπτο δρόμο παραπάνω, συχνά μες το καταμεσήμερο.

Μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης της ίωσης, θα είχαν σαφώς νόημα εάν λειτουργούσε διαλογή ασθενών που θα μπορούσε να περιορίσει την πρόσβαση των πιθανών φορέων της γρίπης σε κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου. Θα είχαν δε ακόμα μεγαλύτερο νόημα εάν οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι είχαν φροντίσει να λειτούργει το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε κατάλληλους χώρους και όχι στα μπουντρούμια χωρίς παράθυρο και άρα και χωρίς εξαερισμό όπως λειτουργούν σήμερα.

Με το συγκεκριμένο μέτρο (η λογική του οποίου κρύβεται σε κάποιες εγκυκλίους της κεντρικής εξουσίας) το σύστημα θέλει να αποκρύψει τις χρόνιες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας παίρνοντας μέτρα για το φαίνεσθε, χωρίς καμιά αποτελεσματικότητα. Οι ντόπιοι ιθύνοντες του νοσοκομείου, φυσικά τα ασπάζονται προκαλώντας άφθονη ταλαιπωρία στους χρήστες του νοσοκομείου χωρίς κανένα λόγο.

Ακριβώς σε αυτή την απάθεια του κοινωνικού συνόλου που ξεκινάει από τα μικρά πράγματα, βασίζεται η λογική του κάθε γραφειοκράτη, που το μυαλό του δεν προχωράει πέραν της στείρας ανάγνωσης διαταγών και εγκυκλίων. Σε αυτή την λογική της μιζέρια και της ήττας, βασίζεται και η γενικότερη εξουσιαστική λογική της επιβολής μέτρων, που αντί να εξυπηρετούν, ουσιαστικά στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο.

Η αντίσταση λοιπόν ακόμα και στο κλείδωμα μιας πόρτας μπορεί να φαίνεται σε κάποιους επουσιώδης, όμως δεν είναι.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ Η ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΟΠΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η δυσκολία στην πρόσβαση στο χώρο εργασίας που μας επιβάλλουν χωρίς λόγο, δεν έχει νόημα και άρα δεν την αποδεχόμαστε, όπως δεν αποδεχόμαστε ούτε την αναίτια ταλαιπωρία των χρηστών του νοσοκομείου.
 

Πρωτοβουλία υγειονομικών

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία