25 χρόνια χωρίς τον Παύλο Βαρδινογιάννη

Εκτύπωση

25 χρόνια χωρίς τον Παύλο Βαρδινογιάννη

Τελέστηκε νωρίς το πρωί το πολυετές μνημόσυνο στη μνήμη του αξέχαστου πολιτικού 

Μνημόσυνο στη μνήμη του αξέχαστου υπουργού και βουλευτή Παύλου Βαρδινογιάννη τελέστηκε χθες 20/07/09 το πρωί στον ιερό ναό του προφήτη Ηλία στην Επισκοπή του Δήμου Λαππαίων.

Της Μαρίας Καλογεράκη

Πλήθος κόσμου, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του νομού Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών παρευρέθησαν σήμερα στην Επισκοπή για να τιμήσουν τον αξέχαστο Παύλο Βαρδινογιάννη.

"Τιμούμε και φέτος την μνήμη ενός μεγάλου ανθρώπου, ενός μεγάλου πολιτικού, του Παύλου Βαρδινογιάννη, εδώ στην γενέτειρά του, την Επισκοπή Ρεθύμνου. Εικοσιπέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που έφυγε από κοντά μας και όμως η μνήμη του παραμένει στο μυαλό όλων μας. Τιμούμε όλοι μας ευλαβικά αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος άφησε μια "σφραγίδα" πίσω του, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη για όλους εμάς, όχι μόνο για την πολιτική του σταδιοδρομία αλλά και για την μεγάλη ανθρώπινη πλευρά της προσωπικότητάς του. Ο Π. Βαρδινογιάννης ήταν ένας πολιτικός, ο οποίος είχε το Ρέθυμνο πάντα μέσα του, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει το Ρέθυμνο και τους Ρεθεμνιώτες με όλες του τις δυνάμεις. Όλοι τον θυμούνται ως ένα αλτρουιστή πολιτικό, ένας πολιτικός όμως, ο οποίος για την εποχή του ήταν πάρα πολύ οραματιστής, ένας πολιτικός που ήταν κοσμοπολίτης και μπορούσε να λειτουργεί το ίδιο καλά, ζεστά και ανθρώπινα είτε βρισκόταν εδώ στην Επισκοπή, είτε βρισκόταν με αρχηγούς κρατών, τους οποίους είχε γνωρίσει από κοντά", δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό Όλγα Κεφαλογιάννη.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαππαίων Στάθης Λουκογεωργάκης τόνισε, "Κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέσαμε πολυετές μνημόσυνο στη μνήμη του Π. Βαρδινογιάννη και είμαστε περήφανοι που ήταν συντοπίτης μας. Ο Παύλος Βαρδινογιάννης πρόσφερε απλόχερα και ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του μέσα από το θεσμό που εκπροσωπούσε αλλά πρόσφερε και απλόχερα την βοήθειά του στον συνάνθρωπο".

Αμέσως μετά τη λήξη της λειτουργίας όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο μνημείο του αξέχαστου υπουργού που βρίσκεται στην είσοδο του δημαρχείου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την οικογένεια αλλά και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν τη χρονιά που πέρασε. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη απέμεινε χρηματικό έπαθλο στους μαθητές αυτούς που φοίτησαν στο γυμνάσιο Επισκοπής.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία