Απαράδεκτη ήταν χθες η εικόνα που αντίκριζε κανείς στο ΓΝ Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Απαράδεκτη ήταν σήμερα η εικόνα που αντίκριζε κανείς στο Γ.Ν. Ρεθύμνου

Πολίτες σκαρφάλωναν για να μπουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς η πίσω πόρτα ήταν κλειστή λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται πανελλαδικά για τον ιο της νέας γρίπης

Η εικόνες αυτές, με τους ασθενείς του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου να "επιδίδονται" σε αθλήματα όπως άλμα εις ύψος επικρατούσε 20/07/09 στην πίσω πόρτα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 Της Μαρίας Καλογεράκη

Με εγκύκλιο του υπουργείου υγείας, πλέον όλα τα νοσοκομεία της χώρας υποχρεούνται να έχουν ανοικτή μόνο την κύρια είσοδο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι και να εντοπίζονται ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης. Κάτι που εφαρμόστηκε και στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου αλλά χωρίς την απαιτούμενη ενημέρωση γεγονός που προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση των πολιτών, που βρήκαν σήμερα το πρωί κλειστή την "Βορινή" πόρτα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι δεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που να ενημερώνουν τους πολίτες ότι είναι κλειστή η πίσω πόρτα του νοσηλευτικού ιδρύματος ενώ όσοι απευθύνθηκαν στα τηλέφωνα που αναγράφονται σε ανακοίνωση που έχει τοιχοκολληθεί έξω από την πόρτα πήραν την εξής απάντηση.

"Έχω έρθει από το πρωί - δηλώνει η κ. Μαργαρίτα -, θέλω να μπω στο νοσοκομείο να κάνω τις εξετάσεις μου, λόγω εγκυμοσύνης και δεν μπορώ να μπω γιατί έχουν κλείσει την πόρτα. Παίρνω τηλέφωνο μήπως βρεθεί ένας άνθρωπος να μου ανοίξει γιατί δεν κάνει να περπατάω στην κατάστασή μου και παρόλα αυτά μου λένε να περιμένω τον αρμόδιο της ασφάλειας του νοσοκομείου, περίμενα είκοσι λεπτά ,κανείς δεν ήρθε να ανοίξει, ξαναπαίρνω τηλέφωνο και μου λένε να πάρω ταξί, το οποίο ταξί το πληρώνουμε εμείς γιατί αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι για τίποτα, πάω από την κεντρική είσοδο και δεν υπάρχει ένα μηχάνημα να με ελέγχει για το λόγο που έχουν κλείσει την πίσω πόρτα, πάω στο γιατρό μου και μου λέει γιατί έκανες ολόκληρο κύκλο και δεν πήρες τηλέφωνο να σου ανοίξουν, δεν κάνει να περπατάς στην κατάστασή σου.
Ποιος τα βλέπει αυτά?
ποιος τα ελέγχει?
Από την κεντρική είσοδο που περνάμε, να βάλουν δυο ταμπέλες, να κλείσουν την πόρτα αλλά να βάλουν ένα μηχάνημα να μας ελέγχουν και όχι να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας"


Την ίδια άποψη έχει και η κ. Μαρία Μαρινάκη:
"Είμαι και εγώ αγανακτισμένη, θέλουμε να κάνουμε εξετάσεις και δεν μπορούμε, κατεβαίνουμε από την πίσω μεριά του νοσοκομείου, δεν μπορούμε να μπούμε, παίρνουμε τηλέφωνο, μας λένε ότι θα έρθουν να ανοίξουν αλλά δεν έρχονται, με τόσο καύσωνα που θα πάμε?"

Την ίδια ώρα κανείς δεν διενεργεί ελέγχους στην κύρια είσοδο του γενικού νοσοκομείου για τυχόν ύποπτα κρούσματα και όπως καταγγέλλουν οι πολίτες είναι έκθετοι σε οποιαδήποτε ασθένεια.

"Και από μπροστά που πήγα -μας λέει η κ. Μαργαρίτα - δεν με έλεγξε κανείς για να μπω μέσα στο νοσοκομείο, μετά από αρκετή ώρα που ήμουν μέσα στο νοσοκομείο πέρασε ένα παιδί που είχε έξι ημέρες 41 πυρετό, ξέρω εγώ τι είχε αυτό το παιδί? Ποιος το ελέγχει?
Να μας βάλουν δυο ταμπέλες να μας ενημερώνουν ότι είναι κλειστή η πίσω πόρτα του νοσοκομείου, για να μην περπατάω στην κατάστασή μου και να βάλουν ένα μηχάνημα στην είσοδο του νοσοκομείου να μας ελέγχουν, δεν ζητάμε παράλογα πράγματα, αλλιώς να ανοίξουν την πόρτα να κάνουμε και εμείς την δουλειά μας"

"Η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι πρόκειται για μέτρα για την νέα γρίπη αλλά δεν ελέγχει κανείς, δεν υπάρχει τίποτα στη κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, μόνο μια απλή ματιά ρίχνουν όπως περνάμε τίποτα άλλο", τονίζει από την πλευρά της η κ. Μαρινάκη.

Λίγη ντροπή και σεβασμός στο πολίτη, είναι η δική μας συμβουλή προς το Γ.Ν.Ν.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία