Κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του δήμου μας

Εκτύπωση

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του δήμου μας


του Νίκου
Νίνου
Δυο φορές το δημοτικό συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας όταν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί αντιστοίχων αιτήσεων φορέων κινητής τηλεφωνίας.

Την πρώτη φορά προέκυψε γνωμοδότηση (εκπρόθεσμη!) μετά από αποτέλεσμα ψηφοφορίας, όπου είχαμε ισοψηφία και προέκυψε γνωμοδότηση με την διπλή ψήφο του Προέδρου.

Την δεύτερη φορά το δημοτικό συμβούλιο δεν προχώρησε σε ψηφοφορία γνωμοδότησης, αλλά θα ζητούσε (;) από την αρμόδια υπηρεσία να μην εκδώσει (!) άδεια, αν δεν προηγείτο σχετική ημερίδα στον δήμο μας και κατόπιν αυτής της ενημέρωσης, μετά από νέα συνεδρίαση να γνωμοδοτούσε το δημοτ. συμβούλιο.

Δυστυχώς, αν και πέρασαν 7 μήνες, ούτε ημερίδα οργανώθηκε, ούτε γνωρίζουμε τι απέγινε με την αιτηθείσα και μη χορηγηθείσα γνωμοδότηση μας!

Είναι σαφής η διάταξη του Κώδικα, για συγκεκριμένη προθεσμία γνωμοδότησης, και είναι γνωστή η χροιά της γνωμοδότησης του δημοτ. συμβουλίου, (ως απλής γνωμοδότησης), και επομένως (νομικώς) η αρμόδια υπηρεσία δεν κωλύεται να χορηγήσει την αιτηθείσα άδεια, λόγω της μη απόφασης (και της μη γνωμοδότησης) του δημοτικού συμβουλίου.

Επειδή, (απαραδέκτως!), ο δήμος ουδεμία ενέργεια έπραξε για να υλοποιήσει την απαίτηση του δημοτ. συμβουλίου για την ημερίδα, και επειδή η αιτηθείσα άδεια μάλλον θα χορηγήθηκε, ζητούμε τις πλήρεις απαντήσεις του Προέδρου, και του δημάρχου, στα εξής ερωτήματα μας:

  1. θα γίνει ποτέ η απαιτηθείσα από το δημ. συμβούλιο του Δεκέμβρη, ημερίδα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

Παρεπιπτόντως, πως αντιλαμβάνεσθε τις αποφάσεις-θέσεις του δημοτ. συμβουλίου, ώστε να αδιαφορείτε γι αυτές;

  1. Οι αιτηθείσες άδειες κεραιών, για τις οποίες γνωμοδοτήσαμε [με ισοψηφία!] την μια φορά και δεν γνωμοδοτήσαμε [με δέσμευση σας, ότι μέχρι να γνωμοδοτήσουμε δεν θα εχορηγείτο η άδεια!] την δεύτερη φορά, χορηγήθηκαν ή εκκρεμούν;
  2. για μια ακόμη φορά ζητούμε τον σεβασμό και την προστασία της αξιοπιστίας του δημοτ. συμβουλίου, διότι φοβούμαστε, ότι η προχειρότητα και οι ανακρίβειες που τέθηκαν τότε, αλλά και οι αναποτελεσματικές καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, απλά «κοίμισαν» τα πράγματα, και κάποιοι έκαναν την δουλειά τους [ πήραν τις εγκρίσεις τους, απλά και χωρίς τον δέοντα προβληματισμό εκ μέρους του δημοτ. συμβουλίου, το οποίο δεν αφέθηκε να πάρει τις άριστες αποφάσεις!].
  3. Το είπαμε στο δημοτικό συμβούλιο και το ξαναθέτουμε, ότι η μη σύμφωνη γνώμη από το δημοτ. συμβούλιο, επιβάλλει την αιτιολόγηση της διαφορετικής άποψης από την αρμόδια υπηρεσία που χορηγεί την άδεια, ενώ η σύμφωνη γνώμη ή η μη διατύπωση γνώμης, «διευκολύνει» την διαδικασία.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν εξέφρασε, ποτέ μέχρι σήμερα, αρνητική άποψη, για να επιβάλλει την τεκμηρίωση της χορήγησης των αιτηθεισών αδειών!

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, από πολλές παραμέτρους, ζητούμε την αντίστοιχη απάντηση σας στα παρόντα ερωτήματα μας.

Σας υπενθυμίζουμε, γιατί παρατηρείται μια χρόνια αλαζονογενής παρανομία εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ότι υποχρεούσθε να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας εντός μηνός [άρθρο 100 παραγρ. 3 εδάφ. 1ο του Κώδικα ].

Περιμένοντας τις αιτούμενες απαντήσεις.

Με τιμή
για την δημοτική παράταξη
«δημοτική κίνηση πολιτών»
ο επικεφαλής Νίκος Νίνος
δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία