Σύγκρουση πλοίων στη Σαντορίνη

Εκτύπωση
Σύγκρουση πλοίων στη Σαντορίνη

20/7/09

Στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 19 Ιουλίου συγκρούστηκαν στην είσοδο της Καλντέρας στη Σαντορίνη το Επιβατηγό οχηματαγωγό
Blue Star 1 και το πολυτελές ιστιοφόρο Πανόραμα.
Και τα δύο πλοία είχαν προορισμό την Σαντορίνη. Το Blue Star 1 κατευθυνόταν στον Αθηνιό όπου είναι το εμπορικό λιμάνι το νησιού και το Πανόραμα στον Όρμο Φηρών.


του Βασίλη
Κασιμάτη
Μιλήσαμε με το Λιμενάρχη Σαντορίνης Πλωτάρχη κ.Μάκη Βασαλάκη ο οποίος μας είπε ότι το Λιμεναρχείο Θήρας διενεργεί προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της σύγκρουσης.
Εντούτοις και σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις το "Πανόραμα" φαίνεται να είχε προτεραιότητα.
το τρικάταρτο ιστιοφόρο "ΠΑΝΟΡΑΜΑ"
53 μέτρων (177 πόδια) και βάρους
500 τόννων

Σε κάθε περίπτωση όμως το τουριστικό ιστιοφόρο θα μπορούσε με τους κατάλληλους χειρισμούς να είχε αποφύγει τη σύγκρουση.
Έτσι λοιπόν και σύμφωνα πάντα με τον κ. Λιμενάρχη και όσων αφορά την ευθύνη της σύγκρουσης, εκτιμάται ότι υπάρχει συνυπαιτιότητα.
Περισσότερα όμως θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά το πέρας των ερευνών.

Από την σύγκρουση δεν προκλήθηκε  τραυματισμός  επιβατών ή μελλών του πληρώματος των δύο πλοίων αλλά  μόνο ζημιές στην πλώρη του Ιστιοφόρου. 
Στο Blue Star όπου την "έβγαλε καθαρή" με μικρές αμηχές στο πλευρό του σκάφους, επέβαιναν 600 περίπου επιβάτες οι οποίοι και αποβιβάστηκαν χωρίς κανέναν
το BLUE STAR I
πρόβλημα στο Λιμάνι του Αθηνιού και το πλοίο αφού έγινε η απαραίτητη επιθεώρηση από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος αναχώρησε με καθυστέρηση 3 ωρών με  προορισμό τον Πειραιά.

Το Πανόραμα με 48 επιβάτες,τουρίστες στο σύνολό τους, παρέμεινε δεμένο στον Όρμο Φηρών όπου έγινε επιθεώρηση προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η σύγκρουση. 

 Το Ρεπορτάζ ήταν μια προσφορά της εταιρίας :
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία