Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης & αναψυχής

Εκτύπωση

Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης & αναψυχής.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης. 

       17/7/09

του Βασίλη
κασιμάτη
Πρώτη Πανελλαδικά η εφημερίδα μας δημοσιεύει σήμερα το ευχάριστο νέο που κυρίως αφορά τους νυχτερινούς επιχειρηματίες, θαμώνες και τουρίστες της χώρας μας.
Επικοινωνήσαμε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.) κ. Ηλία Καλλιώρα ο οποίος μας είπε ότι επιτέλους με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του Συνδέσμου τους ανατράπηκε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης & διασκέδασης που θεσπίστηκε το 1993 επί "Παπαθεμελή" και που προέβλεπε έκτοτε, το κλείσιμο των καταστημάτων στις 3.00 π.μ., απελευθερώνοντας τα καταστήματα από τη "Δαμόκλειο Σπάθη" του τότε Υπουργού.

Όλα αυτά τα χρόνια οι καταστηματάρχες αντιδρούσαν με το σκεπτικό ότι ζημιωνόντουσαν αισθητά  από οικονομικής πλευράς με το χρονικό περιορισμό της λειτουργίας τους.
Ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της χώρας, το πρόβλημα ήταν εντονότερο με το δεδομένο ότι οι τουρίστες μας δυσανασχετούσαν όταν «πάνω στο τσακίρ κέφι» τους ανάγκαζαν να σταματήσουν την διασκέδασή τους εν μέσω διακοπών τους!

Βάσει αυτού, άλλοι τουριστικοί προορισμοί -άλλων χωρών, έγιναν ελκυστικότεροι ειδικότερα για τις νεαρότερες ηλικίες τουριστών, με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική μείωση στο Εθνικό εισόδημα όλα τα περασμένα χρόνια.
Οι φορείς εκλιπαρούσαν από τη πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημα.

Καθίσταται σαφές ότι είμαστε μια χώρα με βαριά τουριστική βιομηχανία, συνεπώς περιορισμοί στη διασκέδαση δε χωρούν όταν μιλάμε ότι πρέπει να σφραγίζουμε τις οικονομικές διαρροές δημιουργώντας τα σωστά «στεγανά».


η Υφυπουργός
κ. Σ.Καλαντζάκου

ο Υπουργός
κ. Χρήστος
Μαρκογιαννάκης
Αυτά τα στεγανά διασφάλισαν προ ημερών ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου οι οποίοι με νέα διυπουργική απόφαση κατήργησαν ουσιαστικά το περασμένο "σφιχτό" ωράριο λειτουργίας θεσπίζοντας υπουργικά ένα νέο, αρκετά ελαστικότερο και λίαν εξυπηρετικό όσων αφορά τις τουριστικές ανάγκες της χώρας. 

Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. για τον κλάδο των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, μας ανακοινώνει λοιπόν και επισήμως ότι με την Υπουργική Απόφαση υπ.αρ. 1011/22/28-ε΄ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1334/Β στις 3 Ιουλίου 2009, τα χρονικά όρια λειτουργίας των κέντρων διασκεδάσεως, των μπαρ, των λεσχών και των καφετεριών καθορίζονται ως ακολούθως :

α. Τις ημέρες Κυριακή έως και Πέμπτη μέχρι την 04.30 ώρα της επόμενης ημέρας για την περίοδο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου και μέχρι την 05.00 ώρα της επόμενης ημέρας για την περίοδο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Δεν επιτρέπεται η επαναλειτουργία αυτών πριν από την 06.00 ώρα.
β. Χωρίς χρονικό περιορισμό τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο, τις παραμονές των επίσημων αργιών, την Τσικνοπέμπτη, την παραμονή και την ημέρα της εορτής του τοπικού πολιούχου Αγίου όταν ισχύει και τοπική αργία, καθώς και κατά τη διάρκεια τοπικών, θρησκευτικών ή άλλων λαϊκών πανηγύρεων.

Το νέο ενθουσίασε και τους τοπικούς επιχειρηματίες στο Ρέθυμνο οι οποίοι "αγκάλιασαν" την νέα αυτή γραμμή της κυβέρνησης φέρνοντας το χαμόγελο στα χείλης τους αφού πλέον θα μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν σωστά την δουλειά τους προσφέροντας στους τουρίστες μας αυτό που πραγματικά ζητούσαν.
Ας μην ξεχνάμε ότι το μέτρο "Παπαθεμελή" που ουσιαστικά έκλεινε τα μαγαζιά νωρίς, δημιούργησε και ένα κύμα παραβατικότητας σε πολλές περιοχές της χώρας εφόσον οι καταστηματάρχες πολλές φορές αναγκάζονταν στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τα έξοδα να καταστρατηγήσουν το ωράριο και επομένως να  παρανομήσουν. Δεν ήταν βέβαια και λίγες οι αναφορές που έκαναν λόγο για χρηματισμό αστυνομικών που έκαναν τα "στραβά μάτια" στο θέμα του ωραρίου.
"Τέλος καλό - όλα καλά" λοιπόν και να πούμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους δύο συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Χ. Μαρκογιαννάκη & Σ. Καλατζάκου.

Με τσι γειές μας ...
 

Το ρεπορτάζ ήταν μια προσφορά της εταιρίας:



 

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία