Οι φωνές έπιασαν τόπο. Αδιέξοδο για τη Λαϊκή!

Εκτύπωση

Οι φωνές έπιασαν τόπο.
Αδιέξοδο για τη Λαϊκή!

Προ ημερών είχαμε σημαντικότατες ενστάσεις από τους κατοίκους της Καλλιθέας αναφορικά στο θέμα της μεταφοράς της Λαϊκής στην οδό Μάχης Ποταμών, Κωνσταντινουπόλεως & 28ης Οκτωβρίου.

           17/7/09

του Βασίλη
κασιμάτη
Οι κάτοικοι είχαν αντιδράσει στο θέμα της μεταφοράς και εξέφρασαν τότε βοερά την αντίθεσή τους αυτή που όπως διαφάνηκε έφτασε μέχρι τα αυτιά των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο χθες στην ειδική συνεδρίαση που είχε γνωμοδότησε αρνητικά για τούτη τη μετακίνηση στη περιοχή τους.

Πιο συγκεκριμένα απέρριψε ομόφωνα τη πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνης για την νέα εγκατάσταση της Λαϊκής στις προαναφερόμενες οδούς της Καλλιθέας, ενώ ζήτησε από το Δ.Σ του Δήμου να καταθέσει νέα πρόταση στο Ν.Σ. που θα έχει τη σύμφωνο γνώμη κατοίκων και εμπόρων/μελών της Λαϊκής Αγοράς.

Σε αυτή την απόφαση συναίνεσε και ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργης Παπαδάκης, ο οποίος στην άνευ ψήφου παρέμβασή του υποστήριξε και αυτός την ταχεία ανεύρεση λύσης και χώρου από το Δ.Σ. του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι το Ν.Σ. δεν έχει το απευθείας δικαίωμα της χωροθέτησης.

Εμφανώς ενοχλημένος από την αρνητική απόφαση του Ν.Σ. ήταν και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μίνωας Αλεφαντινός.
Ο κ. Αλεφαντινός επανέλαβε τις θέσεις του Λ.Τ. περί άμεσης απομάκρυνσης της Λαϊκής Αγοράς από το χώρο της Μαρίνας με το αιτιολογικό ότι εμποδίζει την ορθή λειτουργία του χώρου  με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χαρακτηριστεί επιτέλους «Μαρίνα» ζημιώνοντας αισθητά τον διαδημοτικό φορέα.

Ανακοίνωσε μάλιστα και επίσημα την πρόθεση παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου έως τις 19 Ιουλίου, εάν μέχρι τότε όπως ο ίδιος είπε, δεν εξευρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τον Λ.Τ. 

Στη συζήτηση μετείχε και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης.

Τώρα πλέον το πρόβλημα φαντάζει πιο έντονο από ποτέ καθώς ο δρόμος της εξυγίανσης του προβλήματος δεν είναι πλέον ορθολογιστικά ορατός αφού οι προτάσεις που κατατίθενται από τον ένα φορέα, απορρίπτονται από τον άλλο και ούτω καθεξής.

Με τσι γειές μας ... 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία