Ο Λαμπίρης μιλάει για το Γ.Ν. Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ο Λαμπίρης μιλάει για το  Γ.Ν. Ρεθύμνου

Επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο του Ρεθύμνου ο Βουλευτής καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης για να συζητήσει με τους εκπροσώπους  του νοσοκομείου τα προβλήματα που υπάρχουν και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Σε δήλωση του ο κ. Λαμπίρης επισήμανε πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας περνάει τα τελευταία χρόνια μια πολύ βαθιά κρίση». Το σύστημα τόνισε είναι αδιοίκητο. Η ΔΥΠΕ δεν εξασκεί κανέναν απολύτως έλεγχο. Ο Διοικητής της ΔΥΠΕ δεν έχει επισκεφθεί το νοσοκομείο του Ρεθύμνου πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος από την πλευρά της.

16/07/09
Της Μαρίνας Λάζη

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ο ρόλος του ΔΥΠΕ διαθέτει μόνο γραφειοκρατικό χαρακτήρα. Η ΔΥΠΕ θα πρέπει ή να αναβαθμιστεί και πραγματικά να λειτουργήσει σωστά ή να αποκεντρωθεί σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα της Υγείας.

Μιλώντας για το Γενικό Νοσοκομείο του Ρεθύμνου κατάκρινε τους αρμόδιους που άφησαν το νοσοκομείο από τα μέσα Μαΐου ακέφαλο. Ο διοικητής που θα αναλάβει την διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει υπογράψει ακόμα τον διορισμό του, κατά συνέπεια δεν έχει δικαίωμα να αναλάβει τη λειτουργία του νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να είναι ανεξέλεγκτο.

Τα 7,5 δισεκατομμύρια Ευρώ φτάνουν τα νοσοκομειακά έξοδα ολόκληρης της χώρας   σύμφωνα με δήλωση που έγινε σήμερα το πρωί στα Αθηναϊκα ΜΜΕ ενώ τα χρέη του Ρεθυμνιώτικου νοσοκομείο αγγίζουν τα 25,000.000 Ευρώ, φαινόμενο που φανερώνει την έλλειψη ελέγχου του ιδρύματος.

Επιπλέον, τόνισε την έλλειψη χώρων του νοσοκομείου. Εδώ και έξι μήνες έχει σταματήσει η επέκταση του, καθώς απλήρωτος είναι και ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί 2 μήνες πριν ότι επρόκειτο να ολοκληρωθεί η επέκταση του. 
Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό εργάζονται σε ένα χώρο οπού οι συνθήκες ανυπόφορες και τις οποίες της χαρακτήρισε «τριτοκοσμικές».

Γιατροί και νοσηλευτές έχουν ξεχάσει τα ρεπό και τις άδειες καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός του προσωπικού που απαιτείται.

Η ΜΕΘ διαθέτει σε επτά κρεβάτια μόνο τέσσερις γιατρούς ενώ παράλληλα δέχεται το 15% των νοσηλευόμενων της ΜΕΘ που έρχονται από το Ηράκλειο.

Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου καλύπτεται μόνο  με τρεις νοσοκόμες στην πρωινή βάρδια, η μεσημεριανή με τρεις και την προϊσταμένη, η απογευματινή με τρεις και η βραδινή με δύο νοσηλεύτριες γεγονός που σημαίνει πως το παρόν υπάρχον προσωπικό δυσκολεύετε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλείας τους καθώς είναι λίγοι σε σχέση με πέρσι που σε μια πτέρυγα υπήρχαν 28 άτομα ενώ φέτος μόνο 17.

Αρκετά προβλήματα παρατηρούνται σε εργολαβίες του νοσοκομείου όπως είναι η σίτιση, η καθαριότητα και τα πλυντήρια.

Ο κ. Λαμπίρης δεν θέλησε να σχολιάσει τα τελευταία γεγονότα περί της σίτισης των ασθενών του νοσοκομείου αλλά θέλησε να επισημάνει πως το κόστος του φαγητού είναι υψηλό αλλά δυστυχώς η ποιότητα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό.
Τέλος, τόνισε πως οι συνθήκες Υγιεινής του νοσοκομείου πρέπει να βελτιωθούν και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται "κουμάντο" και η σημερινή διοίκηση δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.  

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία