Εν πλω το 41ο συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

Εκτύπωση

Εν πλω το 41ο συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

 17/7/09

Στις 16/07/09 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, την κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη αντινομάρχης Ρεθύμνου και την κ. Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη Πέπη αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, στην Νομαρχία της Πόλης μας.

Ο κ. Νίκος Βερικακάκης αντιπρόσωπος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής μίλησε για την προετοιμασία της Ένωσης για το πολιτιστικό συνέδριο-προσκύνημα στην Κρήτη με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε και πραγματοποιείται  με την συνεργασία  του Υπουργείου Εξωτερικών, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης - τις Νομαρχίες αλλά και τους Δήμους της Κρήτης.

Αρχίζει στις 17 Ιουλίου και διαρκεί μέχρι τις 23 Ιουλίου του 2009, ενώ αποτελείται από ένα πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα που περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων, την διοργάνωση ενός καταπληκτικού γκαλά στο παλιό Βενετσιάνικο Λιμάνι του Ηρακλείου όπου πρόκειτε να αποδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κάρολο Παπούλια, το «Βενιζέλειο Βραβείο» της ΠΕΑ και επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδριας.

Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να διενεργηθούν εν πλω ενώ θα συμμετάσχουν περίπου 600-650 Ελληνοαμερικανοί κυρίως Κρητικής καταγωγής αρκετοί από αυτούς νέας γενιάς.

Σκοπεύουν να επισκεφτούν και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης καθώς και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Βερικακάκη στόχος του συνεδρίου είναι «...οι παλαιότεροι από μας να θυμηθούμε και οι νεώτεροι και οι φιλοξενούμενοι μας, Αμερικάνοι να γνωρίσουν την ομορφιά και την προσφορά του νησιού στον σύγχρονο αλλά και διαχρονικό πολιτισμό».

Η αφετηρία του προγράμματος είναι στις 17 Ιουλίου με επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΕΑ στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Βουλή των Ελλήνων όπου ο
Της Μαρίνας Λάζη
πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας πρόκειται να απονείμει στην οργάνωση το «Αργυρό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων» ενώ στην συνέχεια θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη».

Την ίδια μέρα το απόγευμα θα ξεκινήσει το κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι του Πειραιά για το λιμάνι του Ηρακλείου.

Η άφιξη τους στο Ρέθυμνο θα συνδιαστεί με δύο εκδηλώσεις.

Στην πρώτη εκδήλωση θα απονεμηθεί ένα βραβείο, το λεγόμενο « Βραβείο της Αριάδνης» σε μία γυναίκα την κ. Λαμπράκη Μαρίνα, για να την τιμήσουν για τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην οικογένεια αλλά και τους αγώνες της Κρήτης.

Στη δεύτερη εκδήλωση θα τιμηθεί η μνήμη του κ. Ηλία Παντιδάκη όπου θυμίζουμε ότι το Κολοράντο της Αμερικής τον είχε ανακηρύξει "Ήρωα".  Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της χάλκινης προτομής που έχουν τοποθετήσει στην είσοδο της Μαρίνας.

Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι της Αμερικής θα φιλοξενηθούν στα πλαίσια του συνεδρίου ώστε να γνωρίσουν το όμορφο νησί μας και να το προβάλουν ως το ιδανικό προορισμό για διακοπές και συνάμα τα ξεχωριστά σε ποιότητα και αξία, Κρητικά προϊόντα διατροφής.  

Ο κ. Γιώργος Στεφανάκης, μέλος της Ένωσης τόνισε την μακροχρόνια προσφορά της Αμερικανικής ομογένειας στη Κρήτη όπως είναι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου το οποίο έχει χτιστεί από παλαιότερα μέλη της Π.Ε.Α.

Η κ. Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη Πέπη αντιδήμαρχος Ρεθύμνου και εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού σε δήλωση της ανάφερε πως είναι ευτυχής συγκυρία, ομογενείς να βρίσκονται κοντά μας στην καρδία του καλοκαιριού και μπορούν να απολαύσουν το μέρος από το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ που έχει διοργανώσει ο Δήμος Ρεθύμνου.

Τέλος, η κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη αντινομάρχης Ρεθύμνου συγχάρηκε την Π.Ε.Α. για το ξεχωριστό αυτό εν πλω πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς δίνει την ευκαιρία σε απόδημους να γνωρίσουν την Κρήτη.

Ευχαρίστησε την Παγκρητική Ένωση Αμερικής που επέλεξαν το Ρέθυμνο για την τελετή λήξης του συνεδρίου καθώς και για το σημαντικό και ταυτόχρονα τιμητικό βραβείο «Αριάδνη» που θα απονέμουν στην κ. Λαμπράκη.

Στις εκδηλώσεις του 41ου συνεδρίου της ΠΕ.Α. πρόκειται να συμμετάσχουν στελέχη της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών-κομμάτων καθώς και προσωπικότητες από την Ελλάδα και την ομογένεια.

    Το πρόγραμμα της Π.Ε.Α.

  • Ημέρα 1η, Παρασκευή 17 Ιουλίου Αθήνα
  • Ημέρα 2η, Σάββατο 18 Ιουλίου Ηράκλειο
  • Ημέρα 3η, Κυριακή 19 Ιουλίου Άγιο Νικόλαο
  • Ημέρα 4η, Δευτέρα 20 Ιουλίου Αλεξάνδρεια
  • Ημέρα 5η, Τρίτη 21 Ιουλίου Χανιά
  • Ημέρα 6η, Τετάρτη 22 Ιουλίου Χανιά-Ρέθυμνο
  • Ημέρα 7η, Πέμπτη 23 Ιουλίου Ρέθυμνο


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία