Δύο νέες διακρίσεις στον Ρεθυμνιώτη Ευάγγελο Σπανδάγο

Εκτύπωση

Δύο νέες διακρίσεις στον Ρεθυμνιώτη Ευάγγελο Σπανδάγο

Στο ομιχλώδες τοπίο των τελευταίων ημερών, ύστερα από την χιονοστοιβάδα των δικαστικών υποθέσεων που αφορούν συντοπίτες μας, εμπλέκοντάς τους σε σωρεία κοινωνικών σκανδάλων & εγκληματικών ενεργειών, έρχεται η βράβευση ενός εταίρου συντοπίτη μας ως όαση στην "καυτή" έρημο.
Συνεχίζονται λοιπόν οι διακρίσεις στον καθηγητή - συγγραφέα Ευάγγελο Σπανδάγο από το Ρέθυμνο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την σπουδαία προσφορά του στην Ερευνα, Διάδοση και Προβολή της Επιστήμης των αρχαίων ελληνικών Μαθηματικών.  

του Βασίλη Κασιμάτη

Δύο διακεκριμένα και δραστήρια επιστημονικά σωματεία της χώρας, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος, με ομόφωνες αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων θα βραβεύσουν εντός του 2009 τον πολυβραβευμένο ήδη Γεν. Γραμματέα του Παγκόσμιου Ομίλου για την Προβολή των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών κ. Ευάγγελο Σπανδάγο, για το μεγάλο έργο του στην αρχαία ελληνική φυσική και την αρχαία ελληνική αστρονομία.

Τις αντίστοιχες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβούλων, οι οποίες κοινοποιήθηκαν στον Ευάγγελο Σπανδάγο κατά το μήνα Ιούνιο, υπογράφουν από μεν την Ένωση Ελλήνων Φυσικών ο Πρόεδρος κ. Άγγελος Αγγελόπουλος, Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από δε την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος ο Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης- Λυκειάρχης και ο κ. Λουκάς Ζαχείλας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου.

Το σύνολο των βραβεύσεων του εκλεκτού αυτού μέλους ανέρχεται σε δεκατέσσερις, από τις οποίες οι δύο είναι διεθνείς και οι δύο από την Ακαδημία Αθηνών.

 Συγχαρητήρια κ. Σπανδάγο


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία