Εξαιρετικό το θεατρικό δρώμενο από το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού "Ρέθυμνο 2009"

Εκτύπωση

Εξαιρετικό το θεατρικό δρώμενο από το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού "Ρέθυμνο 2009"

Μαγεμένους άφησε τους θεατές στη Νέα Πλατεία Παλιάς Πόλης το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης η θεατρική ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου!
Το δρώμενο βασίστηκε πάνω σε μια παρτίδα σκάκι που είχε παίξει στη Νέα Υόρκη το 1993 ο Ινδός παγκόσμιος πρωταθλητής Viswanathan Anand και τα παιδιά του Πειραματικού Γυμνασίου αναπαράστησαν ζωντανά τις κινήσεις πάνω στην σκακιέρα που βρισκόταν στο δάπεδο της πλατείας.
Με γλαφυρότητα, ζωντάνια και ιδιαίτερη μυσταγωγία, το θεατρικό δρώμενο καθήλωσε τους παρευρισκόμενους και έδωσε αναμφίβολα έναν ιδιαίτερο τόνο στις παράπλευρες πολιτιστικές δραστηριότητες του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Σκακιού «Ρέθυμνο 2009».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν την εκπληκτική παράσταση απόλαυσαν τη ζωηρότητα και την εκφραστικότητα των παιδιών που κινούνταν επιβλητικά πάνω στη σκακιέρα και στο τέλος έστειλαν το μήνυμα της αγάπης και της συναδέλφωσης, αυτών των πανανθρώπινων ιδανικών που οφείλει να μεταδίδει στους συμμετέχοντες κάθε άθλημα.

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και πρόεδρος του ΔΑΟΡ κ. Μανώλης Αναγνωστάκις έκανε δηλώσεις μετά το πέρας τη παράστασης, δείχνοντας την ικανοποίηση του για την παράσταση, αλλά και για την πορεία του τουρνουά: «Αισθάνομαι ικανοποιημένος γιατί το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά και ο κόσμος που συμμετείχε. Οι εκδηλώσεις μας κρίνονται από τη συμμετοχή του κόσμου και αυτή ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση. Παράλληλα με την αγωνιστική δράση που γίνεται μέσα στο Σπίτι του Πολιτισμού, οι εντυπώσεις για την πορεία του τουρνουά είναι πάρα πολύ καλές. Μόνο θετικά μηνύματα φτάνουν στα αυτιά μας. Αυτό που ενθουσιάζει ιδιαίτερα είναι οι απόψεις των σκακιστών, οι οποίοι γίνονται πλέον οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλη μας.

Η χορογράφος και συντονίστρια της παράστασης, Αθανασία Κώστα, ήταν σαφώς ικανοποιημένη μετά το τέλος της παράστασης: «Πήγαν όλα κατ ευχή. Τα παιδιά στην αρχή σάστισαν με τον κόσμο αλλά τα πήγαν περίφημα στην παράσταση. Κάποια πράγματα που μας ξέφυγαν τα ξέρουμε μόνον εμείς, όχι εσείς! Το δρώμενο αυτό είχε πάρα πολύ δουλειά για τα παιδιά καθώς ετοίμασαν μόνα τους και τα κουστούμια. Τελικά μας φάνηκε μικρή σε χρονική διάρκεια η παράσταση, θα θέλαμε να κρατούσε κι άλλο!». Δήλωσε η κ. Κώστα

Η κα. Πολιτίμη Παπαδοπούλου δεν έκρυψε τη χαρά της για το τελικό αποτέλεσμα: «Όταν μας έγινε η πρόταση να κάνουμε αυτήν την παράσταση νοιώσαμε ενθουσιασμό και μετά από τη συνεννόηση με τους συντελεστές της παράστασης αποφασίσαμε να το κάνουμε. Η αλήθεια ήταν ότι κουραστήκαμε πάρα πολύ όλες αυτές τις ημέρες γιατί το σχολείο ήταν ανοιχτό και το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και πάλι στις 6 ανοίγαμε για να κάνουν πρόβες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς του και στα παιδιά που αντί να κάνουν τα μπάνια τους ερχόντουσαν στις πρόβες. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να σταματήσουμε γιατί ήταν πάρα πολύ κουραστικό, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα πολύ καλά. Ευχαριστούμε ξανά τον ΔΑΟΡ που μας έδωσε αυτήν την ευκαιρία».

Το δρώμενο έγινε πράξη υπό την καθοδήγηση των Αθανασία Κώστα, Πολιτίμη Παπαδούλου & Στέλλα Κυριάκη
Σκηνικά - Κουστούμια: Στέλλα Δρυγιαννάκη - Ιωάννα Καραγιώργη
Χορογραφίες: Αθανασία Κώστα


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία