Η Σαντορίνη για το SEA DIAMOND

Εκτύπωση

Η Σαντορίνη για το SEA DIAMOND

Οι ενέργειες της τοπικής κοινωνίας της Σαντορίνης εντείνονται το τελευταίο καιρό και ύστερα από τα πορίσματα του Α.Σ.Ν.Α. που ρίχνουν φως στην υπόθεση. Εντούτοις τα ευρήματα του Α.Σ.Ν.Α. (Ανώτατο Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων) αντικρούονται τόσο από την ιδιοκτήτρια εταιρία του SEA DIAMOND όσο και από αρκετά ναυτιλιακά στελέχη στο Πειραιά.

16/7/09


Η ανέλκυση παραμένει αδιαπραγμάτευτος στόχος μας 

του ανταποκριτή μας
από Σαντορίνη
Παναγ. Μυτιληναίου
Δημοσιογράφου
Άκρως ενδιαφέρουσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή  συγκέντρωση φορέων και κατοίκων του νησιού  στην Ένωση Συνεταιρισμών με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο ναυάγιο του Sea Diamond. Όλοι συμφώνησαν πως πρέπει να ασκηθεί πίεση προς το ΥΕΝ προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το ναυάγιο και να δρομολογηθεί άμεσα η ανέλκυση του πλοίου. Επίσης η Συντονι
στιγμιότυπο από τη
σύσκεψη στη Σαντορίνη
στική Επιτροπή ζήτησε να υπάρξει άμεσα ενημέρωση για την ποσότητα των καυσίμων που απαντλήθηκαν πρόσφατα από το ναυάγιο καθώς και για την ποσότητα των καυσίμων που συνεχίζουν να παραμένουν στο κουφάρι του Sea Diamond. Ολόκληρη την συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε από την τοπική τηλεόραση σήμερα. 

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως Πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου Θήρας έκανε όμως χθες στην συζήτηση για το Sea Diamond και ο Γιώργος Καραχάλιος.

Ο κ. Καραχάλιος έδωσε απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρισταμένους και τ
o πρόεδρος του Λ.Τ.
κ. Γ.Καραχάλιος
όνισε στην τοποθέτησή του ότι το ΔΛΤΘ αναμένει την εκτίμηση του Πολυτεχνείου για την απάντληση που πραγματοποιήθηκε καθώς και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παπαλιγούρα να υλοποιήσει τα όσα εξήγγειλε κατά την διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης στο νησί σχετικά με την εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή του ναυαγίου.
Ο κ. Καραχάλιος ζήτησε από όλους  να γίνει προσπάθεια ώστε να μην δοθεί η ευκαιρία σε ανταγωνιστικούς προς την Ελλάδα προορισμούς να χρησιμοποιήσουν το ναυάγιο ως όπλο για να δυσφημίσουν την χώρα μας και σημείωσε ότι θα πρέπει έως και τον Οκτώβριο να είμαστε προσεκτικοί και να αποφύγουμε ακρότητες που πιθανόν να βλάψουν τον τουρισμό και  την Σαντορίνη.
 

                                      

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κυκλάδες

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία