ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Επιστολή της κ.Σχοιναράκη στον Υπουργό Πολιτισμού για το αρχαιολογικό Μουσείο

Εκτύπωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά έστειλε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Η Νομάρχης καλεί τον Υπουργό να παρέμβει προσωπικά προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία για τη λειτουργία της επανέκθεσης. 

Συγκεκριμένα στην επιστολή της η κ. Σχοιναράκη αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ
Όπως έχουμε αρκετές φορές επισημάνει με επιστολές μας στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι το μουσείο στο οποίο παρουσιάζεται σχεδόν στο σύνολό του ο Μινωικός Πολιτισμός και φιλοξενεί τη σημαντικότερη συλλογή προϊστορικών - μινωικών αρχαιοτήτων. Αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών, καθώς είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μουσείο στη χώρα μας, μετά το μουσείο της Ακρόπολης.

Δυστυχώς από το 2007 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παραμένει κλειστό λόγω εργασιών και μη εξεύρεσης από το Υπουργείο Πολιτισμού των κατάλληλων κονδυλίων για τη λειτουργία της επανέκθεσης. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου όριζε ότι οι εργασίες θα περαιωνόντουσαν ως το καλοκαίρι του 2009, οπότε και το Μουσείο θα άνοιγε ξανά τις πύλες του στο κοινό, μυώντας τον επισκέπτη στο θησαυρό της ιστορίας του τόπου μας.

Όλα αυτά τα χρόνια η μία καθυστέρηση δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αλλά η αναμονή να απαιτεί ακόμη δύο χρόνια στην καλύτερη περίπτωση, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα τέσσερα και πλέον έτη. Αυτήν τη φορά εμπόδιο στη λειτουργία του Μουσείου αποτελεί η άμεση έγκριση και χρηματοδότηση της μουσειογραφικής μελέτης και της κατασκευής των βιτρινών που απαιτούνται.

Κύριε Υπουργέ.
Παρά τις διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση του έργου στους χρόνους που ορίζονται από το χρονοδιάγραμμα αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμη φορά η απόσταση λόγων και έργων της κυβέρνησης, αφού ακόμη κι αν χρηματοδοτηθεί άμεσα η μουσειογραφική μελέτη, ο ελάχιστος χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών είναι τα δύο χρόνια.

Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για άμεση χρηματοδότηση της μουσειογραφικής μελέτης, προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία για τη λειτουργία της επανέκθεσης. Επανειλημμένα, εξάλλου, έχουμε επισημάνει το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός και η οικονομία του τόπου μας από τη μη λειτουργία του Μουσείου.

Με εκτίμηση
Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη»


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία