Και ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών για το "μπιφτέκι"

Εκτύπωση
Και ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών για το "μπιφτέκι"

Και ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών απέστηλε επιστολή για το γυαλί που βρέθηκε σε παιδικό γεύμα στη Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Προχθές μόλις δημοσιεύσαμε το άρθρο με τίτλο "Επικίνδυνο υλικό σε παιδικό γεύμα στον Νοσοκομείο Ρεθύμνου - Ανακοίνωση του Ε.Σ.Υ.!" http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=1586

Έκτοτε έχει ξεσπάσει μια γενική κατακραυγή για το γεγονός που έχει αναστατώσει τη τοπική μας κοινωνία.
Το ερώτημα παραμένει όσων αφορά το γιατί ενώ το συμβάν έγινε στις 13 Ιουνίου 2009 έγινε γνωστό ένα μήνα αργότερα, και γιατί αποσοιωπήθηκε από διοίκηση, γονείς και αρμοδίους.

Ακολούθως το κείμενο της επιστολής του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών:
=======================================================

Catering σε νοσοκομεία με κακή ποιότητα φαγητών ή πώς γίνεται η σπατάλη του δημοσίου χρήματος. 

Τα τελευταία 2 χρόνια ο σύλλογος ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, είχε καταγγείλει αρκετές φορές τις συνθήκες σίτισης στο νοσοκομείο. Πέραν των προφορικών, υπάρχουν τουλάχιστον 4 γραπτές αναφορές που κατήγγειλαν την ποιότητα του παρεχόμενου φαγητού και ζητούσαν από τη διοίκηση την άμεση λήψη μέτρων. Είχαμε μάλιστα συναντήσει και 2 φορές του υπεύθυνους του catering, ζητώντας την βελτίωση του φαγητού που παρέχεται στους ασθενείς και στους εφημερεύοντες γιατρούς (που επειδή βρίσκονται σε 24ωρη συνεχή εργασία, έχουν το δικαίωμα παροχής τροφής με την ανάλογη παρακράτηση μισθού)?

Πριν από 1 χρόνο μάλιστα είχαμε φτάσει στο σημείο να ζητήσουμε εγγράφως από τη διοίκηση και την επιστροφή των παρακρατήσεων που γίνονται στους ειδικευόμενους για το φαγητό, αφού ήταν ελάχιστοι οι θαρραλέοι εφημερεύοντες που δεν παράγγελναν απ? έξω. 
Φωνή βοώντος στην έρημο.  

Το φαγητό βελτιωνόταν για 1-2 βδομάδες και μετά πάλι τα ιδία. Τον τελευταίο μάλιστα καιρό η διοίκηση του νοσοκομείου, είχε βρει και την (προφορική) δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να πιέσει τους υπευθύνους του catering, εξαιτίας των χρεών που είχαν συσωρευθεί προς αυτό. 

Το πρόσφατο περιστατικό με κομμάτι σπασμένο γυαλί, μέσα σε μπιφτέκι που δόθηκε σε παιδί-ασθενή της παιδιατρικής κλινικής, έρχεται απλά να επιβεβαιώσει δημόσια, το γεγονός της κακής ποιότητας παρασκευής της παρεχόμενης τροφής και από το ιδιωτικό cateringμε τον χειρότερο τρόπο. Εάν δεν είχαν προηγηθεί τόσες καταγγελίες. θα μπορούσε να είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, όμως δυστυχώς για τους υπευθύνους δεν είναι

Προ 3ετιας με αφορμή τις κακές συνθήκες υγιεινής στα μαγειρεία, η διοίκηση βρήκε την εύκολη λύση του κλεισίματος τους και της ανάθεσης της σίτισης σε ιδιώτες. Το ετήσιο αστρονομικό κόστος (εάν αληθεύει η χθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου - 650.000 ευρώ το χρόνο), φτάνει ώστε σε από τον πρώτο χρόνο να κατασκευαστούν εξ? αρχής μαγειρεία, να εξοπλιστούν, να μισθοδοτηθούν τουλάχιστον 4 μάγειροι, να αγοραστούν οι πρώτες ύλες και να μείνουν και υπόλοιπα.

Προφανώς σε κάποιους αυτή η λύση δεν βολεύει. Όμως εμείς οι υπόλοιποι μαζί με τη τοπική κοινωνία τι κάνουμε για αυτήν την κατασπάληση του δημοσίου χρήματος;

Με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό λοιπόν, ξαναδίνεται η ευκαιρία στους ιθύνοντες να επανεξετάσουν το θέμα της σίτισης και με την αφορμή την (ελπίζουμε) προοπτική της μεταφοράς τμημάτων στην νέα πτέρυγα, να χρησιμοποιηθεί κομμάτι του χώρου που θα απελευθερωθεί στο παλιό νοσοκομείο (εφόσον δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στο καινούργιο), ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για μαγειρεία και να εξοικονομηθούν χρήματα.

Αν οι υπεύθυνοι δεν το κάνουν και τώρα, που είναι φανερή η αποτυχία της σίτισης μέσω catering (όσα ISO και HACCP και αν κουβαλάει αυτό), δεν θα έχουν πλέον καμία δικαιολογία 

Σύλλογος ειδικευόμενων γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία