ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σχέσεις συνεργασίας με την Τυνησία αναπτύσσει η Νομαρχία Ηρακλείου

Εκτύπωση

Σχέσεις συνεργασίας με την Τυνησία αναπτύσσει η Νομαρχία Ηρακλείου με εφαλτήριο την εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Τυνησιακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα στην κ. Σχοιναράκη

Τη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Τυνησιακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ.  Moncef Hajeri. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόξενος της Τυνησιακής Δημοκρατίας στην Κρήτη κ. Χαρά Κουνελάκη, η αντινομάρχης κ. Ελένη Καγουδάκη και ο εντεταλμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τοπικών Προϊόντων κ. Δημήτρης Χρονάκης.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια κύκλου επισκέψεων του κ. Hajeri στην Κρήτη από τις 15 έως 18 Ιουλίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικά θέματα που αφορούν τις δυο μεσογειακές περιοχές και τα κοινά πολιτισμικά και άλλα στοιχεία που τις συνδέουν. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη διμερών οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων, όπως επίσης και μελλοντικών συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο.
Συγκεκριμένα, η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών το επόμενο διάστημα θα είναι στενή, ώστε να δρομολογηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται σχετικό σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας.

Η κ. Σχοιναράκη επεσήμανε: «Είμαστε και οι δύο μεσογειακές και τουριστικές χώρες και έχουμε αρκετά κοινά στοιχεία και ενδιαφέροντα. Στο Νομό Ηρακλείου λειτουργούν σημαντικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, ενώ τα προϊόντα μας, όπως το εξαιρετικά παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο, είναι υψηλής ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό να προωθήσουμε άμεσα τη συνεργασία μεταξύ μας, ώστε στο άμεσο μέλλον να είμαστε σε θέση να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία