Έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στα Κινέζικα μαγαζιά.

Εκτύπωση

Έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στα Κινέζικα μαγαζιά.

 

Το Σάββατο (22/11/08) έγιναν οι πρώτες ουσιαστικές ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά των Κινεζικών μαγαζιών στο Ρέθυμνο και που αφορούσαν κυρίως τις επανειλημμένες παραβάσεις του ωραρίου λειτουργίας.

Θυμίζουμε ότι πρώτη η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ έφερε στην επιφάνεια αυτό το θέμα ( http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=20 )με αρκετές αναφορές και σχετικά άρθρα.

Ακολούθως ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος δραστηριοποιήθηκε και έθεσε σχετικό ερώτημα στο Επιμελητήριο σχετικά με τη νομιμότητα αυτών των καταστημάτων.
Ταυτόχρονα απέστειλε ενημερωτική επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ζητώντας της να λάβει μέτρα κατά των παραβατών.Το Σάββατο το βράδυ καταγγελίες έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας μας και τις οποίες μεταβιβάσαμε άμεσα στο κέντρο άμεσης επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ.
Εστάλησαν άμεσα περιπολικά για να διενεργήσουν σχετικό έλεγχο.


Το πρωί  της Κυριακής (23/11/08) μας τηλεφώνησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανόλης Ψαρουδάκης ο οποίος μας έδωσε τη πληροφορία ότι το προηγούμενο βράδυ (του Σαββάτου) και κατόπιν των καταγγελιών που καναμε, περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου βρήκαν 3 Κινέζικα καταστήματα ανοιχτά στις 20.30 τα οποία καταστρατηγούσαν το ωράριο και τους κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το πρόεδρο, η αστυνομία έκανε απλή σύσταση ως πρώτη φορά και κατέγραψε το συμβάν. Βέβαια υποχρέωσε τους Κινέζους να κλείσουν άμεσα τα καταστήματα.
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ δεσμεύτηκε μάλιστα ότι την επόμενη φορά θα ακολουθηθεί η «αυτόφωρος» διαδικασία.
Να θυμίσουμε στο κοινό μας ότι οι συνεχείς παραβάσεις του ωραρίου λειτουργίας από τα Κινέζικα μαγαζιά είναι μια μόνο από τη σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων που έχουν διαπιστωθεί από την εφημερίδα μας και το τοπικό Εμπορικό σύλλογο.
Κινέζοι υπάλληλοι χωρίς Ι.Κ.Α., εργοδότες χωρίς Τ.Ε.Β.Ε., ταμειακές μηχανές που δεν είναι καν στη πρίζα και αποδείξεις που δε "κόβονται" σχεδόν ποτέ, ανύπαρκτες άδειες εργασίας, είναι μερικές από αυτές. Το σημαντικότερο βέβαια για το οποίο εφιστούμε τη προσοχή στο κόσμο είναι η επικινδυνότητα των προϊόντων που πωλούν τα οποία δεν είναι πιστοποιημένα, δεν υπάρχουν πουθενά ISO, και είναι ακατάληλα για τη δημόσια υγεία.

Με την ευκαιρία ο κ. Ψαρουδάκης μας ενημέρωσε ακόμη μια φορά για το ωράριο.
Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να μένουν ανοιχτά:
Καθημερινές : έως 20.30
Σάββατο        : έως 18.00
Κυριακή        : Όλη μέρα κλειστά.


Εδώ κάπου να συγχαρούμε για ακόμη μια φορά την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου για την άμεση παρέμβασή της.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία