Πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή του Δήμου Λάμπης

Εκτύπωση

Πυρκαγιά στον ορεινή περιοχή του Δήμου Λάμπης

Φωτία ξέσπασε χθές 14/07/09 περίπου στις  μία το μεσημέρι  σε ορεινή περιοχή  μεταξύ Χορδάκι και Ορνέ του Δήμου Λάμπης, την οποία άνδρες της πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ρέθυμνου κατάφεραν να την θέσουν υπό  μερικό έλεγχο αργά το απόγευμα.

15/07/09
Της Μαρίνα Λάζη
 

Ευτυχώς η πυρκαγία δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.  Δυνατοί άνεμοι έπεαν στην περιοχή ενισχύοντας την δύναμη της φωτιάς  εμποδίζοντας τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να κάνει την δουλεία της.

Σαράντα στρέμματα γης και δέκα στρέμματα με ελαιώνες αγκάλιασε και έκαψε στο  γρήγορο πέρασμα της η φωτία σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εικοσιδύο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αμέσως μετά την ειδοποίηση κατέφθασαν στην περιοχή. Δύο ελικόπτερα το ένα απο τα Χανιά και το άλλο απο το Ηράκλειο προσπαθούσαν με ρήψεις νερού να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών, να θέσουν υπό έλεγχο την φωτία,. Επίσης συμετείχε ένα πεζοπόρο τμήμα απο το Ηράκλειο ενώ ουσιαστική ήταν και η βοήθεια των 11 υδροφόρων οχημάτων.

Τα αίτια της φωτίας

Σύμφωνα με τον πυρονόμο κ. Γυπαράκη Γιώργιο η φωτία ξεκίνησε και πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις απο ένα βουνό στα ορεινά του χωριού Χορδάκι.
Τα αίτια διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.

Λόγο των δυνατών ανέμων καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις γής αλλά και ελαιόδεντρα.

Η φωτία τέθηκε από έλεγχο  αργά χθες το απόγευμα ενώ 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν μείνει στην περιοχή για πιθανή αναζωπύρωση της φωτίας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία