Ιδιώτες καθάρισαν το Ενετικό Λιμάνι

Εκτύπωση

Και τι δεν βρέθηκε στο βυθό του Ενετικού Λιμανιού

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δύτες του ιδιωτικού καταδυτικού κέντρου Dolphin Diving Center  ανέλαβαν την πρωτοβουλία να βουτήξουν στα βρώμικα νερά του Ενετικού Λιμανιού του Ρεθύμνου.

Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια  έστω και για μια φορά το χρόνο να καθαριστεί ο βυθός του λιμανιού από τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα.
Υπαίτιοι των σκουπιδιών που μολύνουν στα νερά του Ενετικού αυτού μνημείου χαρακτηρίζονται κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες, ορισμένοι ιδιώτες που διατηρούν τις μικρές και όμορφες ταβέρνες που αγκαλιάζουν το λιμάνι αλλά και ψαράδες που αλιεύουν στην υπέροχη Ρεθυμνιώτικη θάλασσα και έπειτα πετούν τα άχρηστα μικροαντικείμενα στο λιμάνι.
 

15/07/09

Της Μαρίνας Λάζη 

Όπως μας δήλωσε ο δύτης και διευθυντής του Καταδυτικού κέντρου κ. Στέλιος Ασβεσταδέλης « το Ρέθυμνο έχει δυο μνημεία που αξίζει κάνεις να τα επισκεφτεί.
Το Ενετικό Λιμάνι και τη Φορτέτσα! Είναι κρίμα κάποιοι να λερώνουν τα μνημεία μας, καθώς αυτό απωθεί τους τουρίστες της πόλης μας και κατά συνέπεια επηρεάζει την οικονομία της
».

Οι δύτες με την πρωτοβουλία αυτή έδωσαν ένα μήνυμα τόσο στις τοπικές αρχές όσο και τους πολίτες του Ρεθύμνου ότι πραγματικά αξίζει να κρατάμε καθαρό & όμορφο ότι διαθέτουμε.

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές σήμερα το πρωί, οι δύτες του Dolphin Diving Center κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια γλάστρες, βαρέλια, μπαταρίες, πετονιές αλλά και ποτήρια που βρέθηκαν στον πάτο του Λιμανιού.  

Απαιτείται θέληση και σκληρή δουλειά για να αδειάσει ο βυθός και να καθαριστούν  τα νερά από τα άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια που συνεχίζουν να υπάρχουν στον πυθμένα  του γραφικού Ενετικού Λιμανιού της Πόλης μας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία