Συνέλευση στο Δήμο Συβρίτου για την ανάπτυξη της Σχολής Ασωμάτων.

Εκτύπωση

Συνέλευση στο Δήμο Συβρίτου για την ανάπτυξη της Σχολής Ασωμάτων.


Πηγαδάκια στο γραφείο του
δημαρχου.
Οι κ.κ. Λαμπίρης & Παπαδάκης



Ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης κάλεσε το Σαββάτο 22 Νοεμβρίου 2008 τους εκπροσώπους και φορείς σε μια Γενική Συνέλευση με θέμα την ανάπτυξη της Σχολής Ασωμάτων και γενικότερα της μείζονος περιοχής.







 
κ.κ. Λαμπίρης & Πετρακάκης
με εκπροσώπους της Εκλλησίας
Καλεσμένοι ήταν η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα μέσα ενημέρωσης,  εκπρόσωποι οργανισμών, πρόεδροι συλλόγων και τοπικών σωματείων, κτηνοτρόφοι και αρκετοί ενδιαφερόμενοι κάτοικοι.








Τη θέση τους έλαβαν στο πόντιουμ των ομιλητών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργης Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης, ο Δήμαρχος Κουρητών κ. Στέφανος Σημαντήρας ο Διευθυντής του Σταθμού Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) κος Βολάνης και ο εκπρόσωπος των Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συντοπίτη μας κ. Ηλία Λαμπίρη γιατί με δική του πρωτοβουλία και προτροπή γίνεται σήμερα αυτή εδώ η συνέλευση».
Τόνισε επίσης το ρόλο της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων. Είναι η πρώτη συνάντηση ανθρώπων που από μεγάλη αγάπη για το τόπο μας ενωμένοι εδώ σήμερα θα πάρουν αποφάσεις για το μέλλον. Θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις μέχρι να καταλήξουμε στο επιθυμητό που δεν είναι άλλο από την ουσιαστική ανάπτυξη της μείζονος περιοχής της Σχολής Ασωμάτων.
Είχαμε καλέσει και τη Βουλευτή της Ν.Δ. κ Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία λόγω σοβαρών υποχρεώσεών της στη Βουλή δε κατάφερε να είναι μαζί μας σήμερα είπε επίσης ο κ. Πετρακάκης. Διάβασε ακολούθως την επιστολή και το χαιρετισμό που απέστειλε η κα Κεφαλογιάννη . Το ίδιο ίσχυσε και για το πολιτευτή της Ν.Δ.κ. Κωστή Σχοινά. Έπειτα διάβασε και το χαιρετισμό που απέστειλε ο Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ηρακλείου ο οποίος επίσης δεν κατάφερε να παραβρεθεί.
Ο κος Δήμαρχος έκανε αναφορά στα έργα του Φράγματος στους Ποταμούς, τόνισε δε, ότι η έκταση της λίμνης που δημιουργείται με ταχύτατο ρυθμό πλέον είναι εξολοκλήρου σε εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο Συβρίτου, επομένως ο Δήμος θα πρέπει να έχει και το πρώτο λόγο στην αξιοποίηση του υδάτινου αρδευτικού και υδρευτικού όγκου. Πρωτίστως πρέπει να ποτιστεί η λεκάνη του Ασωματιανού κάμπου.
Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε τη σπουδαιότητα της σημερινής ημέρας. «Γίνονται σήμερα πράγματα ύστερα από μισό περίπου αιώνα απραξίας. Φορείς ενωμένοι για την ανάπτυξη της Σχολής και της γύρω περιοχής ήρθαν σήμερα ε΄δω για να ...» είπε και έκλεισε την ομιλία του ο κ. Πετρακάκης. 

Το λόγο έλαβε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Λαμπίρης και ξεκίνησε από τα προβλήματα της ένωσης του ΒΟΑΚ με τον ΝΟΑΚ, η ανάπτυξη των οποίων έργων και ο τρόπος που σταματούν στις Μοίρες, δε βρίσκουν σύμφωνο τον κ. Βουλευτή.
«....Οι υδάτινοι πόροι, η αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής και οι οδικοί άξονες είναι απαραίτητα έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας» ανέφερε ο κ. Λαμπίρης, ο οποίος σημειωτέων είναι από την Επαρχία Αμαρίου και γνωρίζει πολύ καλά τη περιοχή και τα προβλήματά της.

 

Ακολούθως ο Νομάρχης κ Γιώργης Παπαδάκης συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του το κ Λαμπίρη για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του. Τόνισε ότι η περιοχή της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων έχει δύναμη & δυναμική καθώς και πολύ πλούτο και πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα η αξιοποίησή της εδώ και τώρα!
Σημείωσε την αναγκαιότητα της ένωσης του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ μέσω της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας μέσω Αμαρίου, ενώ θεώρησε σπουδαίο και μεγάλης αξίας το έργο για το νέο φράγμα στο Πλατύ Ποταμό. Κλείνοντας ανέφερε ότι στις 20 Ιανουαρίου του προσεχές έτους θα είναι έτοιμη η μελέτη για το νερό

 

Μετά το κ Νομάρχη πήρε το μικρόφωνο ο Δήμαρχος Κουρητών κ Στέφανος Σημαντήρας ο οποίος είπε ότι «...μας εκφράζει όλους μας αυτή η αγωνία για την ανάπτυξη της περιοχής στον Ασωματιανό Κάμπο.
Δήλωσε ότι θα βοηθήσει από τη μεριά του και αυτός για την ταχεία υλοποίηση των σχεδίων.



Ύστερα από μικρή καθυστέρηση εμφανίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ειρηναίος.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με σεβασμό για το Βουλευτή κ Λαμπίρη και το έργο του στο συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα στάθηκε σε μια λεπτομέρεια για τον άνθρωπο Λαμπίρη όπως χαρακτηριστικά είπε. Στα εγκαίνια του νέου Σταδίου Μιχ. Μαράκης, προ 2 εβδομάδων στο Φουρφουρά είδε το Βουλευτή να αφήνει τους επισήμους και να πηγαίνει να δώσει το παρών σε ανθρώπους με ειδικά προβλήματα. Αυτό δημιούργησε στον Μητροπολίτη ένα αίσθημα συγκίνησης όπως μας είπε.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι επιθυμία του είναι να δει το τόπο να αναπτύσσεται αντάξια της μεγάλης Ιστορίας του. Έπειτα αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής Ασωμάτων και στις 3 επαρχίες της Μητρόπολης στις οποίες είναι Ποιμενάρχης. Διάβασε τις επιστολές που έχει στείλει στην πολιτική ηγεσία και έκλεισε το λόγο του λέγοντας ότι θέλει να δει τη Μονή να επαναλειτουργήσει κανονικά και να ξαναγεμίσει από μοναχές.

Στο πόντιουμ των ομιλητών ανέβηκε ο κος Νικολουδάκης, Αντιπρόεδρος των Αμαριωτών Ρεθύμνου, Δικηγόρος στο επάγγελμα ο οποίος έθεσε ένα σοβαρό ερώτημα περί του ποιος τελικά είναι ο ιδιοκτήτης της περιοχής. Η Μητρόπολη ή ο ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε ?
Σε μια μελέτη με εναλλακτικά σενάρια πάντως τόνισε, όλοι χωρούν!

Ο Διευθυντής του Σταθμού έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) κ. Βολάνης έθεσε 3 θέματα στο Βουλευτή.
1)Να προχωρήσει το νομοσχέδιο άμεσα
2)Να γίνουν προσλήψεις νέου προσωπικού
3)Να υπάρξει βοήθεια από τη τοπική αυτοδιοίκηση στο έργο του Σταθμού.
Τόνισε ότι το έργο που έχει επιτελέσει ο σταθμός (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε) είναι υψίστης σημασίας για το τόπο.

Το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Αερολέσχης Ρεθύμνου κ. Στέλιος Μανωλακάκης ο οποίος  έθεσε αίτημα της Αερολέσχης για τη παραχώρηση διαδρόμου προσγείωσης μήκους 400 Χ 12 μέτρων για τις ανάγκες προσγείωσης μικρών αεροσκαφών στη περιοχή. Να τονίσουμε εδώ ότι οι ειδικοί της Αερολέσχης Ρεθύμνου έκριναν ότι ο τόπος είναι κατάλληλος για προσγειώσεις. Θα προσελκύσει αρκετό κόσμο στη περιοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χώρια της βοήθειας που θα επιφέρει στη περιοχή σχετικά με αεροδιακομιδές και υπηρεσίες τύπου πολιτικής προστασίας.

Κατόπιν αναπτύχθηκε διάλογος σε έντονο ρυθμό μεταξύ μελών των κτηνοτροφικών και γεωργικών συμφερόντων.

Εμείς ευχόμαστε το καλύτερο για τη περιοχή που αναμφιβόλως έχει πάρα πολλά να προσφέρει.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία