Ξέσπασμα Μαρκογιαννάκη: "Μου προκαλούν αηδία όσοι με συνδέουν με τον Βλαστό"

Εκτύπωση

Ξέσπασμα Μαρκογιαννάκη: "Μου προκαλούν αηδία όσοι με συνδέουν με τον Βλαστό"

Το Σάββατο 11 Ιουλίου έγινε η εκδήλωση στο ΣΕΑΝ Ρεθύμνου και εκεί εμφανίστηκαν μεγάλα κυβερνητικά στελέχη μεταξύ των οποίων και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ.Χρήστος  Μαρκογιανάκης.

Την επόμενη ημέρα ο Υπουργός μετέβη στα Χανιά όπου σε άλλη εκδήλωση άδραξε της ευκαιρίας να απαντήσει στους δημοσιογράφους για τη φημολογία που τον εμφανίσει συνεργάτη / φίλο του κατάδικου Παναγιώτη Βλαστού. 
Από την εκλογική του περιφέρεια λοιπόν, τα Χανιά ο Υπουργός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά εκείνων που συνδέουν το όνομα του με τις κακουργηματικές δραστηριότητες του έγκλειστου στις φυλακές Τρικάλων, Π. Βλαστού.

Αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια που σήμερα καταβάλλεται στον τομέα της δημόσιας τάξης:
"Ουδέποτε ισχυρίσθηκα πως τουλάχιστον για μια περίοδο μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, δεν υπήρχε πρόβλημα στην δημοσία τάξη πώς δεν υπήρχαν γεγονότα τα οποία με ανησυχούσαν.
Με μεγάλη όμως προσπάθεια συντονισμένη προσπάθεια της φυσικής αλλά και της πολιτικής ηγεσίας καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα η αστυνομία να ανακτήσει το χαμένο ηθικό της να σταθεί στα πόδια της, να ξαναγίνει αποτελεσματική και να έλθουν οι μεγάλες επιτυχίες.
Όπως θα παρατηρείτε, τις τελευταίες ημέρες έχουμε μεγάλες σημαντικές και αρκετές επιτυχίες
".

Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι κάποιοι δεν ικανοποιούνται από την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ τονίζοντας ότι "σε αυτόν το τόπο όμως φαίνεται πώς μόνο το κακό, μόνο το λάθος μόνο η αναποτελεσματικότητα αρέσουν.

"Και έτσι, βλέπω με μεγάλη θλίψη, αντί να επαινείται αντί να ενισχύεται η προσπάθεια να έχουν βγει ορισμένοι, οι οποίοι με συκοφαντίες και αθλιότητες επιχειρούν με κάθε τρόπο να πλήξουν την αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας γενικότερα.
Διότι όταν στρέφονται εναντίον του υπουργού, ο οποίος είναι πολιτικός προϊστάμενος με αυτό τον πρωτοφανή άθλιο συκοφαντικό τρόπο, το κάνουν γιατί θέλουν να πλήξουν την αστυνομία όχι το πρόσωπο μου
".

Καθόλην τη διάκρκεια της ομιλίας του ο αναπληρωτής υπουργός δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του γι? αυτούς που τον εμφανίζουν ως φίλο του κακοποιού Βλαστού:

"Αν διέθεταν λίγη λογική όλοι αυτοί που επιχειρούν περίπου να με εμφανίσουν φίλο, συνεργάτη, συμπαραστάτη του αρχικακοποιού Βλαστού, θα έπρεπε να υποθέσουν και να ξέρουν ότι ο υπουργός δημόσιας τάξης ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών που έχει τα θέματα, την αρμοδιότητα στα θέματα δημόσιας τάξης από την πρώτη στιγμή που το όνομα του Βλαστού έγινε γνωστό ότι ήταν επικεφαλής αυτής της σπείρας, παρακολουθούσα βήμα βήμα την υπόθεση και έδωσα την εντολή για να γίνει η επιχείρηση συλλήψεως".

Το ξέσπασμα:

ο κ. Μαρκογιαννάκης έλεισε τη σύντομη δηλωσή του λέγοντας:
"Για όλους αυτούς θα ήθελα να πω ένα πράγμα. Δεν με πτοούν. Ότι προκαλούν απλά αηδία, αηδία σε απίστευτο σημείο. Θα σας πω και κάτι άλλο: Εγώ τη δουλειά μου θα την κάνω, η αστυνομία θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της με αποτελεσματικότερο ακόμα τρόπο και θα έλθουν ακόμα πιο μεγάλες επιτυχίες.
Τότε, θα αξιώσω σε αυτά τα ανθρωπάκια να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη
"

 

του Βασίλη Κασιμάτη 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία