Πυρά Όλγας κατά Μαρινάκη για το δημοτικό οικόπεδο

Εκτύπωση

Πυρά Όλγας κατά Μαρινάκη για το δημοτικό οικόπεδο

11/07/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη απαντώντας  στον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη για το θέμα των διαδικασιών περί καταλληλότητας του οικοπέδου, που έχει προταθεί στο Σωματά για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Ρεθύμνου, προέβη στην εξής δήλωση: 

«Είναι πρωτοφανής η προσπάθεια που καταβάλλουν με τόσο ζήλο ορισμένοι θεσμικοί φορείς του νομού, προκειμένου να δικαιολογήσουν την προκλητική τους διάθεση να διαβάλλουν και να κωλυσιεργήσουν τα μεγάλα έργα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για το Ρέθυμνο. Μια αδικαιολόγητη και θρασύδειλη προσπάθεια που ευτυχώς για όλους μας δε φαίνεται να πείθει πολλούς, αντίθετα, εξοργίζει και αγανακτεί κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη. 

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριφορών κατατάσσονται και οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου κ. Μαρινάκη σχετικά με το νέο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δηλώσεις που αποσκοπούν αποκλειστικά στο να καλυφθεί ο ίδιος για όσα δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Αποδεικνύουν ξεκάθαρα, ότι ελάχιστη γνώση έχει για το ζήτημα που δήθεν τον προβληματίζει. Αποδεικνύουν ότι ουδέποτε ζήτησε να ενημερωθεί ή ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την προώθηση αυτού του μεγάλου ζητήματος.

Μάλιστα, αντί αυτή ημιμάθεια επί του θέματος να τον κάνει πιο προσεκτικό και συνετό στα λόγια του, με «εγκαλεί» επειδή ήδη από τον Απρίλιο είχα κάνει λόγο για καθυστέρηση του Δήμου στην αποστολή των απαιτούμενων τοπογραφικών και αποδεικτικών της ιδιοκτησίας του Δήμου ως προς την έκταση, που προτείνεται στην περιοχή του Σωματά.

Όμως είχα δίκιο που έθεσα θέμα καθυστέρησης από τον Απρίλιο.
Για την ιστορία του θέματος, θυμίζω ότι το κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ ήρθε στο Ρέθυμνο στα μέσα του περασμένου Μαρτίου. Ζήτησε τότε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, την οποία όλοι μαζί επισκεφθήκαμε στο Σωματά. Στη ΔΕΠΑΝΟΜ τα έγγραφα αυτά έφτασαν μόλις τον περασμένο μήνα!

Και όχι μόνο αυτό.
Ήδη από την επίσκεψη μας στη συγκεκριμένη έκταση διαπιστώσαμε, ότι περίπου δέκα στρέματα από το οικοδομήσιμο τμήμα της, ήταν περιφραγμένα.

Η ΔΕΠΑΝΟΜ τόνισε, ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του τμήματος αυτού, αφού χωρίς τα συγκεκριμένα στρέμματα, δεν μπορεί να γίνει εκεί το νέο Νοσοκομείο.
Τέσσερις μήνες μετά, ο Δήμος Ρεθύμνου δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει σε ποιον ανήκουν τα στρέμματα αυτά.

Και αυτό αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο οικόπεδο. Εντός του κυρίως οικοδομήσιμου τμήματος υπάρχει μία έκταση δέκα στρεμμάτων, για την οποία ο Δήμος δυσκολεύεται για αδιευκρίνιστους λόγους ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ποιος ευθύνεται για αυτό ;
Η κυβέρνηση;
Η ΔΕΠΑΝΟΜ;
Η βουλευτής;

Ή εν τέλει ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του που απλά δεν ασχολούνται, δεν ξέρουν και δυστυχώς δε θέλουν να μάθουν;
Ας βγάλει έκαστος τα συμπεράσματα του.
Υπάρχει δε, ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα.
Αυτό της προσβασιμότητας του οικοπέδου.

Από τη ΔΕΠΑΝΟΜ ζήτησαν τόσο από το Δήμαρχο όσο και από το Νομάρχη Ρεθύμνου να εγγυηθούν την ταυτόχρονη υλοποίηση των έργων πρόσβασης στο χώρο. Όμως από το Μάρτιο μέχρι σήμερα, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε και ο Νομάρχης, ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, το οποίο και αποτελεί αποκλειστική τους αρμοδιότητα.

Δεν έχουν πει και δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως. Είναι πλήρως αδρανείς.
Φαίνεται, όση δεξιότητα έχουν στην αποποίηση ευθυνών, στη συκοφαντία και στην παραπλάνηση, τόση διαχειριστική ικανότητα και προνοητικότητα τους λείπει.

Αυτό όμως δε μπορεί να συνεχιστεί.
Αδικεί τους πολίτες και υποβιβάζει τους θεσμικούς φορείς του νομού. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν το γεγονός, ότι η δουλειά του θεσμικού εκπροσώπου δεν περιορίζεται στην άσκηση κριτικής. 
Χρειάζεται υπευθυνότητα και προσπάθεια, ατομική και συλλογική, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παράλληλα, όσο επώδυνο και αν είναι για ορισμένους να ενημερώνονται πριν μιλήσουν, δυστυχώς η γνώση προηγείται πάντοτε της κριτικής. Θα πρέπει λοιπόν όσοι κατακρίνουν ή επικρίνουν να έχουν κάνει πρώτα αυτό τον «κόπο». Και προπάντων, θα πρέπει προτού κρίνουν, να ζυγίζουν τις δικές τους ευθύνες. Να κάνουν την όχι πάντοτε ευχάριστη, αλλά σίγουρα χρήσιμη και διαφωτιστική αυτοκριτική τους.

Την προσεχή εβδομάδα θα επανέλθω με σειρά ερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε υπεύθυνα να ενημερωθούν οι πολίτες για όλα τα θέματα και τα έργα που με ευθύνη του Δημάρχου και του Νομάρχη Ρεθύμνου δεν προωθούνται, με όσα αρνητικά αυτό συνεπάγεται για τον τόπο μας. ελπίζω έτσι, να ανακοπεί επιτέλους η ανεξέλεγκτη φόρα όσων νομίζουν ότι μπορούν να κρίνουν αλλά όχι να κρίνονται

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία