Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου: "Δεν λαμβάνουμε μέρος..."

Εκτύπωση

Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου:
"Δεν λαμβάνουμε μέρος..."


11/07/09

Ο Εμπορικός Σύλλογος δια του εκπροσώπου του προέδρου κ. Μανώλη Ψαρουδάκη απάντησε χθες 10 Ιουλίου με επιστολή του προς το Νομάρχη κ.Γ. Παπαδάκη  και το πρόεδρο της Νομαρχιακής επιτροπής κ. Α. Τριποδιανάκη σχετικά με την πρόσκληση σε συνεδρίαση που τους απεύθυναν  με θέμα τη συζήτηση για το μέλλον και την ακριβή τοποθεσία της λαϊκής αγοράς.
Στην ίδια συζήτηση αναμένεται να σχολιαστεί και η άρνηση των κατοίκων της Καλιθέας για την διεξαγωγή στης Λαϊκής στη περιοχή τους.
 

Βασίλης Κασιμάτης
 

Ακολούθως το κείμενο της επιστολής: 

ΘΕΜΑ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 Προς :  Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Παπαδάκη Γιώργο 
            Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Τριποδιανάκη Αναστάσιο 

Κοιν. : Σε όλα τα μέλη της Επιτροπής 

Κύριοι,
Εκπροσωπώντας τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου σε αυτήν την Επιτροπή και όπου αλλού χρειαστεί, και θέλοντας να είμαι χρήσιμος και αποδοτικός, δεν μου επιτρέπεται να παραβρεθώ ούτε ο αντικαταστάτης μου σε αυτήν την συνάντηση και αυτό γιατί:

Τι θα αποφασίσουμε; Σε τι θα γνωμοδοτήσουμε; Και για ποιο πράγμα; 

Αν η οδός Μάχης Ποταμών είναι καλή θέση για την Λαϊκή Αγορά; Ποιας Λαϊκής Αγοράς; 

  • Αυτής που δεν ξέρουμε το μέγεθος της επ? ακριβώς;
  • Αυτής που δεν ξέρουμε ποιες κατηγορίες και πόσες άδειες πώλησης περιλαμβάνει;
  • Αυτής που δεν ξέρουμε ποιοι κατέχουν τις άδειες πώλησης;
  • Αυτής που δεν ξέρουμε ποιοι από τους πωλητές της πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις; 
  1. Σας καταθέτουμε κατάσταση των Αδειών που μας προσκόμισαν μετά από αίτηση μας η Περιφέρεια. Αυτές είναι ένα μόνο μικρό μέρος, πενταπλάσιος αριθμός δικαιούχων και χρηστών του χώρου της Λαϊκής υπάρχουν. Σ? αυτές διαπιστώνουμε και η μη προσκόμιση των υπολοίπων μας υποψιάζει ότι τα ίδια ισχύουν και εκεί σ? ότι αφορά την Νομιμότητα. (υπάρχουν συνταξιούχοι, υπάρχουν κάτοχοι που παράλληλα έχουν και καταστήματα, δεν είναι εγγεγραμμένοι ως οφείλουν στο Επιμελητήριο κ.α.)
  1. Παρ? όλες τις προσπάθειες μας το τελευταίο διάστημα δεν κατέστη δυνατό να έχουμε τις υπόλοιπες επικαλούμενοι κάποιοι μέχρι και αστείες δικαιολογίες... (όπως του ότι θα ερωτηθεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων!!!) 
  1. Επειδή κανένα ερώτημα που απευθύναμε στον κ. Νομάρχη μετά την συγκρότηση της Επιτροπής δεν μας απαντήθηκε ούτε προφορικά, ούτε εγγράφως.
  1. Αν και από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο ζητήσαμε την περιοδική λειτουργία των Λαϊκών Αγορών ανά τρεις μήνες γιατί πιστεύουμε ότι οι μόνιμες θέσεις δημιουργούν προϋποθέσεις ημιστεγασμένης ουσιαστικά αγοράς, δεν έγινε αποδεκτό. Εμείς προτείναμε να προταθούν νέες θέσεις οι οποίες δεν θα αποκλείουν τον Κουμπέ, τον Μασταμπά, τα Καστελάκια, τον Πλατανιά, τα Μυσσίρια, την Σαρακίνα κ.α. Έτσι αποφεύγεται η όχληση η κυκλοφοριακή και όποια άλλη από την μια αλλά και η εξυπηρέτηση του καταναλωτή από την άλλη.
  1. Οι πωλήσεις και εκτός καταστημάτων με όλες οι μορφές (λαϊκές αγορές, στάσιμο και υπαίθριο εμπόριο, πλανόδιοι, μικροπωλητές κ.α.) πρέπει να λειτουργούν στα πλαίσια των νόμων με αυστηρότητα. 

Γι? αυτούς τους λόγους δεν θα παραβρεθούμε και ζητάμε όποιοι συμμερίζονται τον προβληματισμό μας να αναζητήσουν κι εκείνοι τα ικανά στοιχεία που χρειάζονται για μια τέτοια απόφαση.

   Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης
Μέλος της Επιτροπής

Υ.Γ. Σας παραθέτουμε συνημμένα ορισμένες από τις επιστολές μας. 

1.      ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ (28/05/2009)
2.      ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ 45 ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ     
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (29/05/2009)
3.      ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ (01/06/2009)
4.      ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ και ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. (03/06/2009) 
5.      ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ (15/06/2009)
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία