Πολλαπλές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα στην υπόθεση Παναγόπουλου.

Εκτύπωση

Πολλαπλές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα στην υπόθεση Παναγόπουλου.

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.
του Βασίλη
Κασιμάτη

10 Ιουλίου 2009 

Πιο συγκεκριμένα σήμερα είχαμε:

  • Την προφυλάκιση και του 3ου Ρεθυμνιώτη, του Ιωάννη Θεωδοράκη μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις που εξετάστηκαν χθες Παρασκευή 9 Ιουλίου.
  • Ομολογία Τρομπούκη ταράζει τα νερά.
  • Την διαθεσιμότητα του Αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού.
  • Την ανάμειξη πολιτικών προσώπων κυρίως της κυβέρνησης

Γιάννης Θεωδοράκης: Είμαι αθώος!

Αναλυτικότερα, την προφυλάκιση του Γιάννη Θεωδοράκη επιχειρηματία από το Ρέθυμνου διέταξε ο Εισαγγελέας μετά την επίσκεψή του στην 25η τακτική Ανακρίτρια. Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι αυτή της συμμετοχής του στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η μόνη ανάμειξη με την υπόθεση είναι η απλή γνωριμία του με τον Μανώλη Σκαρλάτο, τον 32χρονο ξενοδόχο από την Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δέχεται το παρατσούκλι «ΤΙΚ» που οι αρχές του αποδίδουν.

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν και οι τελευταίοι των κατηγορούμενων Τρομπούκης, Μουστάκα, Χήρα και Θώδης με τις κατηγορίες:
σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές, ενώ αναμένεται στη συνέχεια να τους προσαρτιθούν και νέες κατηγορίες που σχετίζονται με την εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις που εκρεμμούν από το παρελθόν.

Καταλυτική ομολογία Τρομπούκη

"Δεν πιστεύω ότι ο Παν. Βλαστός είχε τη πνευματική δυνατότητα να είναι ο αρχηγός αυτής της ιστορίας...".
Αυτή την απάντηση φέρεται να έδωσε χθες στην ανακρίτρια ο Γ. Τρομπούκης όταν ρωτήθηκε «... γνωρίζετε εάν  αρχηγός ήταν ο Παν. Βλαστός;».
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μίλησε και για «τον σοβαρό ρόλο που έπαιξε ο Απόστολος  Πετράκης».

Σωφρονιστικοί λειτουργοί στην υπηρεσία του εγκλήματος?

Έπειτα από την διαθεσιμότητα στην οποία έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας τον Διευθυντή των φυλακών Αγιάς Χανίων, Μιχάλη Κυριακάκη για την ανάμειξή του βάσει καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών στην «μετάθεση» του Π.Βλαστού στις φυλακές Αλικαρνασσού, ο υπουργός θέτει τώρα σε διαθεσιμότητα και τον Αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια Πειθαρχικής Προκαταρκτικής Εξέτασης από τον εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης, όπως και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος του Αρχιφύλακα, ο οποίος φέρεται να έχει συνομιλήσει με τη γυναίκα του Π.Βλαστού για την ίδια υπόθεση, αυτή της μεταγωγής του στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Πολιτικοί και επιχειρηματίες στην υπηρεσία του εγκλήματος?

Χθες οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων και ομολογιών τους, έμπλεξαν και πολιτικούς στις υποθέσεις που κατηγορούνται.
Αναμένεται να δοθούν ονόματα και ακριβή στοιχεία των «υψηλών διασυνδέσεων» (πολιτικών, δικαστικών & επιχειρηματιών) στη συνέχεια της εξεταστικής διαδικασίας.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων προς τον γραμματέα της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Αντώναρο σχετικά με αυτές τις εξελίξεις και για το αν πλήττεται η εικόνα της κυβέρνησης, ο κ. Αντώναρος είπε «...Και για αυτή την αναφορά, ισχύει κάθε τι που έχω πει τις τελευταίες μέρες, δηλαδή, ότι δεν μπορούν κάποιοι να διακινούν αστήρικτες φημολογίες, ψιθύρους, για να αποπροσανατολίσουν την έρευνα».
Η κα Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείς για το ίδιο θέμα απάντησε: «η τιμή του πολιτικού κόσμου δεν μπορεί να διασύρεται κατ αυτό τον τρόπο».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι στους πολίτες διαμορφώνεται η αίσθηση ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και ότι οι κάθε φύσης "ισχυροί" συνδέονται μεταξύ τους με παρόμοιες διαδρομές.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία