Νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο Ρέθυμνο

Αστυνομικό Μέγαρο επιθυμούν ο Δήμος και Νομαρχία ρεθύμνου να κτίσουν στον κόμβο Αμαρίου.
Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμα της "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" ένα οικόπεδοπερίπου 3 στρεμμάτων εντάσσεται εντός σχεδίου Πόλης σε μία περιοχή που θεωρείται εξαιρετικής σημασίας τόσο από τον Δήμο όσο και από τους υπόλοιπους φορείς καθώς θεωρείται κομβικό σημείο αφού ελέγχει την Εθνική Οδό, την Επαρχεία Αμαρίου και την Επαρχεία Μηλοποτάμου.

Της Μαρίνας Λάζη

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης δήλωσε πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από πλευράς Δήμου για την τυποποίηση του σχεδίου της περιοχής.
Εκκρεμεί η ΣΚΟΠ να αποφασίσει την επικύρωση της απόφασης αυτής ενώ έκτακτη συνεδρίαση ετοιμάζετε την ερχόμενη βδομάδα για το ίδιο θέμα.

Ο  Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργης Παπαδάκης σύμφωνα με τον Δήμαρχο έχει σε υψηλή προτεραιότητα το θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου.

Προς επιλύση έχει προγραμματιστεί η διαδικαστική λεπτομέρεια της κτηματολογικής τακτοποίησης του οικοπέδου το οποίο επρόκειτο να τακτοποιηθεί άμεσα.

Ο κ. Μαρινάκης στην συνέντευξη του είπε «...Το Δημόσιο αυτό κτήριο το χρειάζεται η κοινωνία ώστε να απελευθερωθεί η Σοχώρα από ένα "τραγικά άσχημο" κτήριο πού ούτε λειτουργικά αλλά ούτε και αισθητικά μας τιμά».

Στην θέση του σημερινού Αστυνομικού Τμήματος θα γίνει ανάπλαση της περιοχής ώστε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η Πόλη μας. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία