Ο κ.Λαμπίρης για την καταλληλότητα έκτασης για ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ο κ. Ηλίας Λαμπίρης κατάθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα:"Καταλληλότητα έκτασης για ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο"

Το πλήρες κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Στις 13 Μαρτίου 2009 κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ προέβη σε επιτόπια αυτοψία στην έκταση που παραχωρεί ο Δήμος Ρεθύμνου,  στον οικισμό Σωματά, για την ανέγερση νέου νομαρχιακού νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.
Στο σημείο του ελέγχου από τη ΔΕΠΑΝΟΜ παραβρέθηκαν οι δύο βουλευτές του νομού, ο νομάρχης Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και εκπρόσωποι του ΤΕΕ του TΔΚ Ν.Ε. Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Χάρης Λαμπρόπουλος μιλώντας στους τοπικούς δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Είναι μια πολύ μεγάλη έκταση 250 τουλάχιστον στρεμμάτων. Σαν Υπηρεσία θα μελετήσουμε τάχιστα τα δεδομένα για να μπορέσουμε να καταλήξουμε και να σας απαντήσουμε εάν και κατά πόσο καταλήγουμε σε αυτή την εναλλακτική λύση σε ένα περίπου μήνα. Το μόνο που παρατηρώ είναι το θέμα της πρόσβασης και αυτό θα ήθελα να διερευνηθεί από τις τεχνικές μας υπηρεσίες. Αν αυτό λυθεί, νομίζω μπορούμε να προχωρήσουμε. Θέλω να τονίσω ότι μιλάμε για ένα νοσοκομείο δημόσιο, που θα ανήκει στο ΕΣΥ, θα είναι στελεχωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας. Αυτό αποτελεί δέσμευση του Υπουργού Υγείας».

Δυστυχώς μέχρι και  σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΕΠΑΝΟΜ, δεν  υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη, σε ό,τι αφορά τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έγκριση καταλληλότητας της έκτασης στο ΤΔ Σωματάς Δήμου Ρεθύμνου, προκειμένου να ανεγερθεί νέο Νομαρχιακό νοσοκομείο.

Μετά τη μετακίνηση του μέχρι πρότινος Προέδρου κ. Λαμπρόπουλου προκειμένου να αναλάβει άλλα καθήκοντα, δεν γνωρίζουμε τις απόψεις της ΔΕΠΑΝΟΜ.
Οι προφορικές δηλώσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων προφανώς έχουν αξία, αλλά δεν αποτελούν δεσμευτική πολιτική απόφαση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Ποια είναι η απόφαση της ΔΕΠΑΝΟΜ σχετικά με την καταλληλότητα της έκτασης στο ΤΔ Σωματάς Δήμου Ρεθύμνου, προκειμένου να ανεγερθεί νέο Νομαρχιακό νοσοκομείο;
  2. Εφόσον υπάρξει έγκριση του χώρου, ποιος φορέας θα αναλάβει τη μελέτη του έργου και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του;»

Αθήνα, 07.07.09
Ο Eρωτών Bουλευτής
Ηλίας Ε. Λαμπίρης


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία