Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση
Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο


Χθες, 9-7-09 πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου με θέμα «Πράσινη Ανάπτυξη και Ακτοπλοϊκή Πολιτική» στο Σπίτι του Πολιτισμού στην Παλιά Πόλη.

Το παρόν έδωσαν οι τοπικοί φορείς του Νομού μας και πολύ Ρεθυμνιώτες πολίτες.


Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Καρύδης Δημήτρης Γραμματέας Τομέ
της Μαρίνας
Λάζη
ας Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαδημητρίου Στράτος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και η Λεκάκου Μαρία Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο κ. Καρύδης ευχαρίστησε την Νομαρχιακή Επιτροπή πού έλαβε την πρωτοβουλία της διένεξης συζήτησης για την κοινωνία του Ρεθύμνου με τους συναρμόδιους φορείς όσων αφορά το μείζον θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας που απασχολεί το Ρέθυμνο.

Αναγνώρισε τις καλές και σύγχρονες ακτοπλοϊκές συνδέσεις που διαθέτει η Κρήτη ενώ επικεντρώθηκε στο πρόβλημα που απασχολεί το Ρέθυμνο εδώ και χρόνια.

Τόνισε πως οι επαρκείς, γρήγορες, ασφαλείς και σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες κυρίως για την νησιωτική Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη των νησιών μας.  

Στην δηλώση του είπε « ... στα Πλαίσια Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, στο πρόγραμμα μας υπάρχει το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά. Αυτό θα το καταφέρουμε με την συνεργασία των τοπικών φορέων του Νομού».

Συμπλήρωσε « οι γραμμές που εξυπηρετούν τους πολίτες μια φορά την βδομάδα δεν τις ονομάζουμε αγώνες γραμμές όπως τις ονομάζει η τωρινή κυβέρνηση. Υπάρχουν πολιτικές και πρωτοβουλίες ώστε το Ρέθυμνο να αποκτήσει καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά».

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας « το Ρέθυμνο μπορεί και αξίζει να έχει καλύτερη σύνδεση με τον Πειραιά και το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τις κατάλληλες θέσεις, και την πολιτική βούληση. Μέσα από μία πολιτική σοβαρή, μετρημένη και μελετημένη μπορεί και θα γίνει πράξη».

Ο κ.  Όθωνας Μανόλης Μέλος Εθνικού Συμβούλιου με την σειρά του δήλωσε πως οι προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που παρουσιάστηκαν χθες από τον Αρμόδιο τομέα της ακτοπλοϊκής πολιτικής δίνουν συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που απαντά θετικά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα διασύνδεσης όπως είναι το Ρέθυμνο.

Στηρίζει τις πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και πιστεύει στην αυριανή εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού πια κόμματος, όπου σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, μπορεί να κάνει τις προγραμματικές δεσμεύσεις, εφαρμοσμένη πολιτική πράξη που θα λύσει το πρόβλημα του Ρεθύμνου. 
 

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο

Χθες, 9-7-09 πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου με θέμα «Πράσινη Ανάπτυξη και Ακτοπλοϊκή Πολιτική» στο Σπίτι του Πολιτισμού στην Παλιά Πόλη.
Το παρόν έδωσαν οι τοπικοί φορείς του Νομού μας και πολύ Ρεθυμνιώτες πολίτες.

Της Μαρίνας Λάζη
 

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Καρύδης Δημήτρης, Γραμματέας Τομέας Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαδημητρίου Στράτος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και η Λεκάκου Μαρία Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο κ. Καρύδης ευχαρίστησε την Νομαρχιακή Επιτροπή πού έλαβε την πρωτοβουλία διένεξης συζήτησης για την κοινωνία του Ρεθύμνου με τους αρμόδιους φορείς για το μείζον θάμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας που απασχολεί τον  Ρέθυμνο.

Αναγνώρισε τις καλές και σύγχρονες ακτοπλοϊκές συνδέσεις που διαθέτει η Κρήτη ενώ επικεντρώθηκε στο πρόβλημα που απασχολεί το Ρέθυμνο εδώ και χρόνια.

Τόνισε πως οι επαρκής, γρήγορες, ασφαλής, σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες κυρίως για την νησιωτική Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη των νησιών μας.  

Στην δηλώσει του είπε « στα Πλαίσια Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα μας υπάρχει το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά. Αυτό θα το καταφέρουμε με την συνεργασία των τοπικών φορέων του Νομού».

Συμπλήρωσε « οι γραμμές Δημόσιας Υπηρεσίας που εξυπηρετούν τους πολίτες μια φορά την βδομάδα δεν τις ονομάζουμε αγώνες γραμμές όπως τις ονομάζει η τωρινή κυβέρνηση. Υπάρχουν πολιτικές και πρωτοβουλίες ώστε το Ρέθυμνο να αποκτήσει καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πυγαία».

Τα χρηματικά κεφάλαια, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν βελτιώσει την ποιότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αλλά ούτε την εξυπηρέτηση του κόσμου, αντίθετα έχουν χειροτερέψει την κατάσταση.  

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας « το Ρέθυμνο μπορεί και αξίζει να έχει καλύτερη σύνδεση με τον Πειραιά και το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τις θέσεις, την πολιτική κίνηση. Μέσα από μία πολιτική σοβαρή, μετρημένη και μελετημένη μπορεί και θα γίνει πράξη».

Ο κ.  Όθωνας Μανόλης Μέλος Εθνικού Συμβούλιου με την σειρά του δήλωσε δε πως οι προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που παρουσιάστηκαν χθες από τον Αρμόδιο τομέα της ακτοπλοϊκής πολιτικής δίνουν συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που απαντά θετικά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα διασύνδεσης όπως είναι το Ρέθυμνο.

Στηρίζει τις πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και πιστεύει στην αυριανή εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού πια κόμματος ,σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, να κάνει τις προγραμματικές δεσμεύσεις εφαρμοσμένη πολιτική πράξη που θα λύσει το πρόβλημα του Ρεθύμνου.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία