Ενημερωτική συνάντηση στη Νομαρχία για τις μελέτες του φράγματος πλατύ

Εκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΛΑΤΥ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, επισκέφτηκαν στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και μέλη της ομάδας μελετητών για το Φράγμα του Πλατύ.

Σκοπός της συνάντησης στην οποία παρευρέθηκαν επίσης η Αντινομάρχης Ρεθύμνου, κα Ζωή Σιταρένιου - Μπριλλάκη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ρεθύμνου ΟΑΔΥΚ, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Νομαρχίας ήταν η συζήτηση για τις δύο μελέτες αναφορικά στο Φράγμα του Πλατύ, για τις οποίες όπως επισημάνθηκε δεν έχει ακόμα υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των μελετητών.

Οι μελέτες αυτές είναι οι ακόλουθες:
1) Προμελέτη και οριστική μελέτη Φράγματος Πλατύ Νομού Ρεθύμνης και οριστική μελέτη αγωγού μεταφοράς νερού στη Μεσσαρά. Διάθεση πίστωσης για τη μελέτη μέχρι του ποσού των 4.676.700 Ευρώ.
2) Προμελέτη και οριστική μελέτη αρδευτικού δικτύου στον Πλατύ Νομού Ρεθύμνης με διάθεση πίστωσης για τη μελέτη μέχρι 3.272.500 Ευρώ.

Εκ μέρους των μελετητικών σχημάτων, που έχουν αναλάβει την πρώτη μελέτη παρευρέθηκε στη σημερινή συνάντηση ο κ. Δημήτρης Κάρκας, ενώ τους μελετητές της δεύτερης μελέτης εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Γκιώνης.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι από το αντικείμενο των παραπάνω μελετών απουσιάζει η διερεύνηση της αξιοποίησης των υδάτων της περιοχής του Δήμου Κουρητών. Σχετικά με αυτό οι παρόντες υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου τόνισαν ότι θα το προτείνουν, αν το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο (συμβάσεις) και το οικονομικό αντικείμενο, και τότε μόνο θα γίνει η διερεύνηση της αξιοποίησης των υδάτων και για την περιοχή του Δήμου Κουρητών.

Μετά από αυτή την ενημέρωση ο Νομάρχης Ρεθύμνου δήλωσε ότι άμεσα θα προβεί σε διαβήματα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ώστε παράλληλα και ταυτόχρονα με τη διερεύνηση για όλες τις περιοχές του Νομού, που προβλέπει η μελέτη, να γίνει η διερεύνηση και για την περιοχή του Δήμου Κουρητών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία